Da je pas čovjekov najbolji prijatelj, pokazalo se u nekoliko hiljada slučajeva do sada. Odani, predani, vjerni, ispunjeni ljubavlju, četvoronožni ljubimci ponekad stvarno oduševljavaju ljudsku vrstu svojim postupcima.

Uvijek su tu kad su najpotrebniji, pa čak i onda kada smo na izmaku snage i kada nema ko da nam pomogne, pa čak i kada je u pitanju nošenje korpe sa namirnicama iz prodavnice.

Mirko Šabarić (82) i njegova ljubimica Astra, devetogodišnja crna labradorka, postali su prava atrakcija među mještana Hampovića, pa i širom regiona, a sve to zbog načina na koji ovaj uigrani duo ide do prodavnice. Naime, keruša Astra, koju Mirko ima već tri godine, svaki dan iz prodavnice do kuće donosi korpu punu namirnica, koji je ponekada težak čak i preko pet kilograma.

Kako kaže vremešni Mirko, sam to nikako nebi mogao, pošto se veoma teško kreće.

–  Ne treba mi ničija pomoć dok god imam Astru. Ona do prodavnice nosi praznu korpu i sačeka me pred ulazom dok ja u nju ne stavim sve što sam kupio i izađem. Pored namirnica, koje ponekad teže i više od 5 kilograma, obavezno kupim i kao prst debelo narezanog parizera. Pola joj dam pred prodavnicom, a drugu polovinu kada stignemo u dvorište i kada mi preda ceger – rekao je Mirko novinarima hrvatskog portala 24.sata.hr, dodajući da je njihovo druženje započelo prije tri godine kada je Astru kod njega ostavila unukova drugarica.

Put koji ovaj duo prelazi od kuće do prodavnice iznos 500 metara u jednom pravcu, a kako Mirko kaže, Astra vodi računa o svemu, pa čak i o tome gdje i kako će preći ulicu.

Ovo je još samo jedan od dokaza u nizu da su psi definitivno najbolji čovjekov prijatelj, kao i da su možda jedini koji ostaju uz nas kada dođemo u one godine u kojima nažalost rodbini i prijateljima postajemo teret. Svima, sem, evidentno, psima.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
sep2019

Tragična sudbina djevojke nast...

U saobraćajnoj nezgodi u Brestovčini kod Gradiške o kojoj je pisala Micro mreža, teško su povređeni...

23
sep2019

Torpedu derbi uz 11 žutih kart...

Minulog vikenda u Područnoj ligi Gradiška na rasporedu su bili mečevi šestog kola.

23
sep2019

Predsjednik FS RS Mile Kovačev...

Čitav život radio sam po propisima i pravilima, a tako će biti i ubuduće. Neću napustiti mjesto pred...

23
sep2019

Zbog alkohola policajci u Grad...

Na području Policijske uprave Gradiška tokom vikenda realizovana je akcija pojačane kontrole saobrać...