Učenici Devete beogradske gimnazije proveli su danas pet sati na hrvatskoj granici, jer hrvatski pogranični organi nisu htjeli da puste autobus koji je išao ka Sloveniji zbog navodno neispravne dokumentacije.

Kako prenose "Novosti", oni su na ekskurziju otišli preko Mađarske.

Kao razlog zbog koga učenici Devete beogradske gimnazije nisu mogli da pređu granicu sa Hrvatskom je pečat koji je na dokumentaciju autobusa „udaren“ u desnom, umjesto u lijevom uglu, rekao je autoprevoznik "Jadran Line" iz Novog Sada koji je zadužen za prevoz djece.

Učenici iz Beograda su krenuli na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova, jer hrvatski pogranični organi nisu htjeli da propuste jedan od tri autobusa, navodno zbog neispravne dokumentacije.

"Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slicno nije dogodilo. Autobus posjeduje svu važeću dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom", kažu za "Novosti" nadležni iz "Jadran Line".

U želji da učenicima ne propadne ekskurzija, uprava škole je odlučila da „sporni“ autobus do Slovenije ode preko Mađarske.

"Bilo je ili da se svi vratimo ili da idemo dužim putem. Odlučili smo se za put preko Mađarske, gdje je isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao granicu bez problema", kaže za "Novosti Tatjana Šuković, direktorka gimnazije.

Ona je rekla da učenici u Sloveniju treba da stignu večeras, kada je dogovoreno sa upravom hotela da djeci posluže večeru.

/Tanjug/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...