655 Objavljeno 07 januar 2020 Autor: Micro Mreza

Autoput A3 u Hrvatskoj i dalje je opasno saobraćajno područje i dionica na kojoj je brza vožnja gotovo uobičajena. Veliki broj putnika, posebno onih koji preko Hrvatske putuju u ili iz evropskih zemalja do svojih rodnih mjesta u susjednim zemljama, baš tu voli 'dodati' na gas, ne bi li što prije stigli do odredišta.

No, da se to ne isplati jer će brodskoposavskim policajcima nadležnim za to područje teško pobjeći, pokazuje i jučerašnji slučaj, piše Radio Nova Gradiška.

''Sedmog januara, oko 00.05 sati, na sjevernoj kolovoznoj traci autoputa  A3 Bregana-Lipovac, kod Nove Gradiške, posada policijskog presretača Policijske stanice Nova Gradiška, zaustavila je automobil švajcarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, a koji je autoputem vozio brzinom od 251 km/h. Policajci su na mjestu događaja nesavjesnog vozača kaznili novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B” kategorije u trajanju od mjesec dana'', poručili su u sinoćnjem saopštenju iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policija je i ovaj put objavila snimku potjere na kojoj, doduše, zbog lošeg kvaliteta snimka, nije vidljivo puno, ali ipak može poslužiti kao upozorenje svima koji su pomišljali na takvo ponašanje u saobraćaju.

/Radio Nova Gradiška/