Renato Grbić, jedan od najhumanijih Beograđana, koji je spasio na desetine davljenika koji su skakali u smrt sa Pančevačkog mosta, sa još 30 zemljaka nalazi se na Kubi i moli za pomoć, a jedan od njih je i Igor Damjanović iz Gradiške.

Naime, on je putem Instagrama uputio apel Vladi Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću da pomognu našim građanima.

''Apel Vladi Srbije i predsjedniku da pomogne našim građanima koji su se zadesili ovdje i koji vape za pomoć jer je i ovdje već kritično, a nemaju sredstava za dalje, a ujedno nemaju gdje da spavaju jer Kubanci ne žele da izdaju sobe. Siromašna zemlja gde se čekaju redovi za hranu i sve ostale potrepštine, a za kratko vrijeme ni toga neće biti. Hoćemo u svoju zemlju, jer druge nemamo'' , napisao je Grbić.

Inače, avioni Er-Srbije krenuli su po građane Srbije koji se nalaze u Francuskoj i Holandiji. Ovu informaciju objavila je Er-Srbija na svojoj Fejsbuk stranici. Autobusi su stigli i čekaju srpske državljane koji su se zatekli u zemljama Evrope i po koje je Vlada Srbije poslala poseban avion kako bi ih evakuisala.

''Ni ona ne zna kad ćemo kući'', šaljivo je napisao na svom Instagram profilu Igor Damjanović.

Podsjetimo, u Srbiji je do 8 časova 21. marta 2020. godine registrovano ukupno 149 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od posljednjeg izveštaja do 8 časova, 21. marta 2020. godine testirani su uzorci 38 osoba od kojih je 14 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus, piše Kurir.