Ako se pitamo zašto svi žude da rade u Njemačkim klinikama i oni sa diplomom i oni sa srednjom školom, pa i oni sa kursevima odgovor je jasan. Ulaskom u jednu od najboljih svjetskih bolnica u Hajdelberga sam se  uvjerio, to vam je kao da fudbaler iz Borca pređe u Bajern Minhen.

Medicinski fakultet Univerziteta u Hajdelbergu postoji od 1388.godine i čini ga jednim od najstarijih u Njemačkoj. Bolnica i fakultet zapošljavaju oko 13 000 ljudi. U više od 50 kliničkih odjela sa oko 2000 kreveta, godišnje se liječi oko 66000 bolesnika i više od 240000 ambulantnih bolesnika. Medicinski fakultet u Hajdelbergu broji oko 3500 studenata,

Bolnica je fokusirana na liječenju karcinoma. Zajedno sa njemačkim centrom za istraživanje raka, u grudnom košu klinike Hajdelberg u pomoći je i Nacionalni centar za tumorne bolesti, koji ima interdisciplinarni tretman i brzu primjenu novih terapijskih pristupa do cilja.

Još jedan fokus je liječenje kardiovaskularnih oboljenja unutar srčanog centra Hajdelberg, takođe postoje specijalizacije za transplantacionu medicinu, neurohirurgija, kardiovaskularnu medicinu, genetiku i zarazne bolesti.

Kako izgleda unutrašnjost Univerzitetske klinike Hajdelberg i čime sve raspolaže, pogledajte u prilogu koji smo snimili uz pomoć medinciskog tehničara na klinici, Zorana Sekulića, još jednog čovjeka sa naših prostora koji se svoju sreću potražio u Njemačkoj.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
dec2018

Otvoren "Zimski grad"...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić otvorio je večeras treću po redu manifestaciju “Zimski grad”,...

15
dec2018

Upornost je - dobitna kombinac...

Dvadesetšestogodišnji Goran Gagić iz kozarskog sela Kijevci na rodnom imanju od oko pet hektara živi...

14
dec2018

Raspored turnira 3x3 "Dje...

Humanitarni turnir 3x3 "Djeca djeci" brojaće 43 ekipe. Kompletan raspored i satnica. Teren 1 SATNICA...

14
dec2018

Zimska rezidba krušaka

Savjete kako orezivati krušku dobili smo od ing. Bojana Kecmana iz “Resora za pruženje stručnih uslu...