Ako se pitamo zašto svi žude da rade u Njemačkim klinikama i oni sa diplomom i oni sa srednjom školom, pa i oni sa kursevima odgovor je jasan. Ulaskom u jednu od najboljih svjetskih bolnica u Hajdelberga sam se  uvjerio, to vam je kao da fudbaler iz Borca pređe u Bajern Minhen.

Medicinski fakultet Univerziteta u Hajdelbergu postoji od 1388.godine i čini ga jednim od najstarijih u Njemačkoj. Bolnica i fakultet zapošljavaju oko 13 000 ljudi. U više od 50 kliničkih odjela sa oko 2000 kreveta, godišnje se liječi oko 66000 bolesnika i više od 240000 ambulantnih bolesnika. Medicinski fakultet u Hajdelbergu broji oko 3500 studenata,

Bolnica je fokusirana na liječenju karcinoma. Zajedno sa njemačkim centrom za istraživanje raka, u grudnom košu klinike Hajdelberg u pomoći je i Nacionalni centar za tumorne bolesti, koji ima interdisciplinarni tretman i brzu primjenu novih terapijskih pristupa do cilja.

Još jedan fokus je liječenje kardiovaskularnih oboljenja unutar srčanog centra Hajdelberg, takođe postoje specijalizacije za transplantacionu medicinu, neurohirurgija, kardiovaskularnu medicinu, genetiku i zarazne bolesti.

Kako izgleda unutrašnjost Univerzitetske klinike Hajdelberg i čime sve raspolaže, pogledajte u prilogu koji smo snimili uz pomoć medinciskog tehničara na klinici, Zorana Sekulića, još jednog čovjeka sa naših prostora koji se svoju sreću potražio u Njemačkoj.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

18
jun2018

Poziv za besplatnu obuku opera...

UG Mreža novih ideja objavilo javni poziv za besplatnu obuku sedam operatera za rad na CNC mašinama...

18
jun2018

Tamjan i njegova upotreba

Tamjan i kađenje su ustvari dva pojma: materija i radnja. I jedno i drugo je u našoj svijestii vezan...

17
jun2018

To je najbolji navijački film...

Kada se priča o filmu, kada treba da ga gledamo, a kada se za taj pojam veže još jedna stvar koja je...

17
jun2018

„Krajina osiguranje“ naplatilo...

Krajina osiguranje naplatilo je 680.000 KM od opštine Gradiška na osnovu pravosnažne presude koju je...