Ako se pitamo zašto svi žude da rade u Njemačkim klinikama i oni sa diplomom i oni sa srednjom školom, pa i oni sa kursevima odgovor je jasan. Ulaskom u jednu od najboljih svjetskih bolnica u Hajdelberga sam se  uvjerio, to vam je kao da fudbaler iz Borca pređe u Bajern Minhen.

Medicinski fakultet Univerziteta u Hajdelbergu postoji od 1388.godine i čini ga jednim od najstarijih u Njemačkoj. Bolnica i fakultet zapošljavaju oko 13 000 ljudi. U više od 50 kliničkih odjela sa oko 2000 kreveta, godišnje se liječi oko 66000 bolesnika i više od 240000 ambulantnih bolesnika. Medicinski fakultet u Hajdelbergu broji oko 3500 studenata,

Bolnica je fokusirana na liječenju karcinoma. Zajedno sa njemačkim centrom za istraživanje raka, u grudnom košu klinike Hajdelberg u pomoći je i Nacionalni centar za tumorne bolesti, koji ima interdisciplinarni tretman i brzu primjenu novih terapijskih pristupa do cilja.

Još jedan fokus je liječenje kardiovaskularnih oboljenja unutar srčanog centra Hajdelberg, takođe postoje specijalizacije za transplantacionu medicinu, neurohirurgija, kardiovaskularnu medicinu, genetiku i zarazne bolesti.

Kako izgleda unutrašnjost Univerzitetske klinike Hajdelberg i čime sve raspolaže, pogledajte u prilogu koji smo snimili uz pomoć medinciskog tehničara na klinici, Zorana Sekulića, još jednog čovjeka sa naših prostora koji se svoju sreću potražio u Njemačkoj.

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
mar2018

Udruženje građana ''Raskršće''...

Udruženje građana ''Raskršće'' iz Nove Topole osnovano je 11. marta ove godine radi razvoja i unapre...

21
mar2018

KBV ''Niten'' iz Gradiške osvo...

U nedjelju 18. marta ove godine u Banjaluci, održano je prvenstvo Republike Srpske u karateu za seni...

20
mar2018

Međunarodni dan osoba sa Dauno...

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška u saradnji sa Kulturnim centrom, o...

20
mar2018

Sava u porastu, u Hrvatskoj po...

Po zadnjim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda vodostaj rijeke Save je u porastu! Na HS G...