U 2017-moj godini, Facebook reklame su oglašivačima donijele oko 24% više potencijalnih kupaca od tradicionalnih metoda marketinga ali i uz čak 70% veću prodajnu konverziju.
Ne znam koliko danas prodajete preko Interneta, ali ako razmišljate da se više fokusirate na Facebook promociju, ovo su neke stvari na koje se morate fokusirati:
 
  • Umjesto povremenog ili konstantnog «BOOST-anja», morate razviti pravu strategiju koja odgovara vašem poslovnom modelu.
  • Segmentovati vašu potencijalnu publiku prema interesima i ponašanjima, kako bi im mogli pokazati pravu poruku u pravo vrijeme.
  • Kreiranje lista kvalifikovanih kupaca koji imaju najveću vjerovatnost da kupe, komunicirati na pravi način i graditi buduće reklame na toj publici.
  • Izradu jasne strategije i kanala komunikacije prema kvalifikovanim kupcima koja će ih pretvoriti u ekonomske kupce i garantovati vam očekivanu prodaju.
  • Smanjiti troškove reklame kreiranjem tzv: Evergrin kampanja koje će osigurati vidljivost na internetu i konstantan priliv novih leadova za prodaju.
  • Učiti i pratiti trendove i najbolje prakse promocije za vašu industriju, konstantno testirati i procijeniti kako komunicirati prema potencijalnim kupcima.
  • Optimizirati reklame s ciljem dosezanja što većeg broja kupaca na tržištu i identifikacije reklamnih kampanja koje «rade najbolje»

Ovo su samo neke od taktika koje koristimo za izradu i izvedbu promocije na društvenim mrežama. Ono što takođe možete jeste da obatite pažnju na besplatne klipve na jutjubu koji vam daju korisne informacije o reklamiranju, ne samo na fesjbuku već i na sotalim društvenim mrežama.
TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
dec2018

Otvoren "Zimski grad"...

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić otvorio je večeras treću po redu manifestaciju “Zimski grad”,...

15
dec2018

Upornost je - dobitna kombinac...

Dvadesetšestogodišnji Goran Gagić iz kozarskog sela Kijevci na rodnom imanju od oko pet hektara živi...

14
dec2018

Raspored turnira 3x3 "Dje...

Humanitarni turnir 3x3 "Djeca djeci" brojaće 43 ekipe. Kompletan raspored i satnica. Teren 1 SATNICA...

14
dec2018

Zimska rezidba krušaka

Savjete kako orezivati krušku dobili smo od ing. Bojana Kecmana iz “Resora za pruženje stručnih uslu...