U 2017-moj godini, Facebook reklame su oglašivačima donijele oko 24% više potencijalnih kupaca od tradicionalnih metoda marketinga ali i uz čak 70% veću prodajnu konverziju.
Ne znam koliko danas prodajete preko Interneta, ali ako razmišljate da se više fokusirate na Facebook promociju, ovo su neke stvari na koje se morate fokusirati:
 
  • Umjesto povremenog ili konstantnog «BOOST-anja», morate razviti pravu strategiju koja odgovara vašem poslovnom modelu.
  • Segmentovati vašu potencijalnu publiku prema interesima i ponašanjima, kako bi im mogli pokazati pravu poruku u pravo vrijeme.
  • Kreiranje lista kvalifikovanih kupaca koji imaju najveću vjerovatnost da kupe, komunicirati na pravi način i graditi buduće reklame na toj publici.
  • Izradu jasne strategije i kanala komunikacije prema kvalifikovanim kupcima koja će ih pretvoriti u ekonomske kupce i garantovati vam očekivanu prodaju.
  • Smanjiti troškove reklame kreiranjem tzv: Evergrin kampanja koje će osigurati vidljivost na internetu i konstantan priliv novih leadova za prodaju.
  • Učiti i pratiti trendove i najbolje prakse promocije za vašu industriju, konstantno testirati i procijeniti kako komunicirati prema potencijalnim kupcima.
  • Optimizirati reklame s ciljem dosezanja što većeg broja kupaca na tržištu i identifikacije reklamnih kampanja koje «rade najbolje»

Ovo su samo neke od taktika koje koristimo za izradu i izvedbu promocije na društvenim mrežama. Ono što takođe možete jeste da obatite pažnju na besplatne klipve na jutjubu koji vam daju korisne informacije o reklamiranju, ne samo na fesjbuku već i na sotalim društvenim mrežama.
TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
feb2019

Manastir Krupa - čuvar srpske...

Već više od sedam vijekova manastir Krupa svjedoci slovo Jevanđelja, sabirajući pod svojim svodovima...

15
feb2019

Pomozimo Predragu Duronjiću da...

BANJALUKA – Predragu Duronjiću iz Banjaluke je, zbog dugogodišnje bolesti, potrebna transplatacija b...

15
feb2019

Tri dječaka svim djevojčicama...

Tri dječaka iz škole u Kansasu potrošili su stotine dolara svog džeparca kako bi svojim školskim dru...

15
feb2019

Olimpijakos želi da igra u ABA...

Grčki košarkaški klub Olimpijakos razmišlja da napusti domaće prvenstvo i da se priključe ABA ligi,...