Na 5. Međunarodnoj štraparijadi i izložbi konja u Podgradcima učesnici su se pred oko tri hiljade posjetilaca borili za nagrade kroz tri kategorije-štraparijada i izložbe lipicanera, hladnokrvnjaka i posavca.

Organizatori braća Lukić i Topić su se potrudili da 5. štraparijadu u Podgradcima organizuju na vrhunskom nivou. Nagrade su se dijelile za prvih pet mijesta ukupnog nagradnog fonda od 10 hiljada konvertibilnih maraka. To su prepoznali i takmičari pa su se odazvali u velikom broj i to sa čitave banjalučke regije. Kada je u pitanju takmičenje štrapera, ono se odvijalo u tri kategorije: laka do 1150kg, srednja do 1350kg i teška preko 1350kg. 

Pobjednik u lakoj kategoriji je Peđa Dujdup, dok su drugo mjesto podijelili Drvodex i Gas Petrol.

Najuspješniji u srednjoj kategoriji bio je Milorad Stojanović-Žis, drugo mjesto pripalo je Nikoli Lizdeku, dok je treće mjesto osvojio prvak lake kategorije Peđa Dujdup.

Prvak teške kategorije je Dušan Lukić-Ducelija, dok su ponovo drugo i treće mjesto osvojili Drvodex i Gas Petrol.

Prvo jesto u posavcima pripalo je Bećaru vlasnika Dušanića.

Jedan od učesnika Nikola Perišić ističe da su ovo manifestaciji koje su poslastica za ljubitelje konja i da iako ih mnogi kritikuju, one imaju svoja pravila i funkcionišu bepsrijekorno.

"Ovo je meni sigurno deseta štraparijada i treća u Podgradcima. Lijepo mi je danas bilo ovdje u Podgracima. Svake godine je sve više učesnika, što me stvarno obraduje, jer se štraprijada preoznaje kao zanimljiva manifestacija."

Podgradci su danas zaista bili mjesto manifestacija, što ovo selo i te kako zaslužuje. Domaćini sela se trude da vrate staru slavu, koliko uspjevaju najbolje svjedoče posjetioci, kojih je svake godine sve više.

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

20
nov2019

Kampanja studenata socijalnog...

Grupa studenata socijalnog rada iz Banja Luke danas je na Trgu Krajine održala kampanju u okviru pro...

20
nov2019

Sud izbjegava presuditi o zlou...

„Robne rezerve Republike Srpske“ uputile su danas urgenciju Okružnom privrednom sudu Banjaluka da do...

20
nov2019

Osumnjičeni za napad na novina...

Nedeljko Dukić, osumnjičeni za pokušaj ubistva novinara "BN televizije" Vladimira Kovačevića, nalazi...

20
nov2019

Sabor svetog arhangela Mihaila...

Srpska pravoslavna crkva i vjernici proslaviće sutra Sabor Svetog arhangela Mihaila - Aranđelovdan.