Da su rođaci i prijatelji najvažniji oslonac u životu najbolje zna porodica Baškalo iz Gradiške, koja je u subotu organizovala nesvakidašnje druženje, a kojem se odazvalo mnogo potomaka da uz pjesmu i igru ojačaju neraskidive porodične veze.

Ova porodica koja porijeklo vodi iz istoimenog sela smještenog u brdima iznad Donjeg Vakufa i koja broji oko 200 članova, zbog ratnog vihora prije nešto više od dvije decenije rasula se po svijetu. Najviše ih je porodično gnijezdo svilo je u ravnicama Gradiške, dok su drugi sreću potražili u Bijeljini, Doboju, Novom Sadu, ali i evropskim metropolama. Zatrpana svakodnevnim problemima i brigom o egzistenciji većina se nije srela godinama, a mlađi članovi koji su rođeni poslije rata nikada se ni nisu ni upoznali, pa je susret na izletištu u Jablanici kod Gradiške protekao emotivno, baš kao i prošle godine.

Nakon bujice emocija i oduševljenja što su ponovo na okupu Baškale su uz harmoniku zapjevale i zaigrale. Takmičili su se i u sportskim disciplinama. Potezali su konopac, bacali kamen s ramena, a organizovali su i trku u džakovima, dok su se najmlađi nadmetali u nošenju jaja u kašikama.

Najzaslužniji za ovaj susret je Srđan Baškalo, koji je na ideju o druženju došao prošle godine.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
avg2019

Na rasporedu drugo kolo u PFL...

Nakon početnih devedeset minuta odigranih prethodnog vikenda, ovog su na rasporedu svi susreti drugo...

23
avg2019

Otac i sin iskopavali, pa prod...

Protiv Željka i njegovog sina Ilije Slijepčevića iz Kozarske Dubice pripadnici MUP Republike Srpske...

23
avg2019

Zet na slobodi, punac i dalje...

Goran Mirković (39) koji je u srijedu naveče u Lamincima kod Gradiške tokom sukoba zabio sjekiru u g...

23
avg2019

Osam timova u borbi za titulu:...

Lopta će se ovog vikenda zakotrljati i u najnižem rangu takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Re...