Tomislav Milošević i u 80. godini pruža stolarske usluge; Sve je manje posla, jer se u kuće i stanove ugrađuje PVC stolarija.

Skoro da nema Srpčanina koji ne poznaje vitalnog osamdestogodišnjaka Tomislava Tomu Miloševića, koji na poziv nekog domaćina, sa alatom i trokolicom starom više od 40 godina, stiže da otkloni kvar na stolariji. Blage je naravi, pa mnogi za njega kažu "onaj fini majstor".

- U posljednje vrijeme sve je manje poziva jer se u kuće i stanove ugrađuje plastična stolarija, što je po meni velika greška, jer nema ništa bolje od prirodnog materijala kao što je drvo - kaže Tomo, i dodaje da je na svojoj kući i dvorišnoj zgradi kompletnu stolariju od drveta uradio svojim rukama i da u prostorijama nema ni vlage, ni plesni po zidovima.

Stolarski zanat izučio je 1956. godine u Banjaluci, nakon čega je posao dobio u fabrici namještaja "Vrbas", gde je radio 17 godina. Potom dolazi u Srbac gdje radi u Zanatskoj zadruzi "Budućnost", a onda u fabrici "Stirokart", odakle sa 34 godine staža odlazi u invalidsku penziju.

- Radničke penzije su male, a trebalo je izdržavati petočlanu porodicu, pa sam se odlučio da pružam stolarske usluge po kućama i tako pune 23 godine dopunjujem porodični budžet. Još sam dobrog zdravlja i ovaj povremeni posao radiću sve dok me ljudi traže - kaže Tomo.

U braku je sa suprugom Nadom, sa kojom je stekao sina Miodraga i ćerke Svjetlanu i Silvanu, koja mu je podarila dvoje unučadi.

I DALjE VOZI

Osim što je najstariji stolar u Srpcu, Tomo spada i među najstarije vozače, jer je vozački ispit položio pre 60 godina za vreme služenja vojnog roka u tadašnjem Titogradu.

/Večernje novosti/

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

"Onomatobleja Show"...

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni...

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...