Caleb je doživio tešku nesreću i završio s teškim oštećenjem mozga. Polomljenog tijela, nesposoban za kretanje, jedino što je mogao je pomaknuti oči koje su odavale veselje što vidi Colonela, terapijskog zlatnog retrivera.

Svaki put kad su doveli dlakavog ljubimca, Caleb bi se potrudio malo više, dao sve od sebe i zaboravio da je u bolnici. Kroz igru i motivaciju, umjesto da je, kao mnoga djeca s ovim problemom, pao u depresiju i zauvijek ostao nepokretan, prošao je kroz transformaciju koja mu je spasila život.

Njegovi su roditelji bili shrvani cijelom situacijom, a kada su vidjeli kako Caleb reaguje na Colonela, stvari su se promijenile. To im je vraćalo nadu i zbog tog divnog psa počeli su razmišljati pozitivnije. 

Nakon mjesec dana, Caleb se počeo kretati i bio je puno živahniji. Njegov je otac izjavio da su terapijski psi neka vrsta čarolije jer samo bivanje u bolnici je tužno. Atmosfera koja vlada njezinim prostorijama gotovo uvijek je sumorna, a stvari i ljudi nisu "normalni", no kada životinja zakorači u te prostorije, cijela bolnica postaje igralište. 

/Index.hr/

 

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

15
feb2019

Policija na protestima u Baru...

Crnogorska policija jutros je privela trudnicu na prosvjedu protiv gradnje vrtića u dvorištu gimnazi...

15
feb2019

Manastir Krupa - čuvar srpske...

Već više od sedam vijekova manastir Krupa svjedoci slovo Jevanđelja, sabirajući pod svojim svodovima...

15
feb2019

Pomozimo Predragu Duronjiću da...

BANJALUKA – Predragu Duronjiću iz Banjaluke je, zbog dugogodišnje bolesti, potrebna transplatacija b...

15
feb2019

Tri dječaka svim djevojčicama...

Tri dječaka iz škole u Kansasu potrošili su stotine dolara svog džeparca kako bi svojim školskim dru...