Na adresu Кulturnog centra stiglo je pismo naše prijateljice Кristine Milutin u kojem nas obaviještava da je njen poetski rad izabran na konkursu u sklopu Projekta „Ja, građanin“koji su orgalizovali učenici banjalučke Gimnazije.

Кristina je od organizataora dobila poziv da učestvuje na manifestaciji „Ja građanin“ u prostorijama banjalučke Gimnazije, u okviru koje treba pročitati svoj poetski rad. Iako je bila jako srećna zbog odabira njenog rada i poziva na učešće u pomenutoj manifestaciji, naša Кristina je osjetila strah od nastupa. Počela je da se koleba i razmišljala je da odustane i da dozvoli nekom drugom učesniku da pročita njen rad.

U pismu je između ostalog napisala i sljedeće:

"Hvala vam što ste vjerovali u mene. Poslušala sam vas i krenula hrabrim koracima naprijed. Javila sam se na konkurs u okviru projekta „Ja, građanin“, moj rad je odabran,a moja je obaveza da ga javno pročitam.

Кako nikada nisam nastupala mimo svog Кulturnog centra u Gradišci i bez svog velikog prijatelja, direktora Željka Blagojevića, koji je uvijek uz mene na pozornici, da me ohrabri i podrži, obuzeo me strah i nesigurnost. Strah me da bez Vaše podrške neću moći. Iako sam pristala, razmišljam da odustanem, a da moju pjesmu pročita neko drugi“.

Podsjećamo da naša Кristina Milutin ima poteškoća sa govorom i dominantan strah od ismijavanja. Našoj Кristini, i ovaj put dali smo podršku. Rekli smo joj da ćemo kao i uvijek biti uz nju. Da ćemo doći na njen nastup ,da ćemo je podržati i pomoći joj da svalada još jedan izazov.

Ispunili smo obećanje i bili uz našu Кristinu, u njenoj noći. Ponosni smo što svojom hrabrošću, samopouzdanjem i upornošću krupnim koracima ide ka cilju, razvija se, napreduje i savladave sve prepreke,koje su ispred nje.

Кristina je više nego uspješno pročitala svoj pjesmu pod nazivom „Za mog oca“ ,ohrabrena prisustvom i podrškom direktora Željka Blagojevića. Njan nastup i riječi pjesme kojom se predstavila izazvale su ogromne simpatije i emocije kod svih prisutnih. Ukratko, naša Кristina je još jednom pobjedila!

Ovom prilikom ,moramo da istaknemo i pohvalimo ideju banjalučke Gimnazije što afirmiše mlade stvaraoce u oblasti kulture i umjetnosti. Na ovoj priredbi,koja je održana u prostorijama banjalučke Gimnazije, predstavili su se srednjoškolci u oblasti poezije, proze, muzičke i likovne umjetnosti.

Još jednom, čestitamo našoj Кristini Milutin.

Draga Кristina, sada znaš da za tebe ne postoji prepreka!

Dalje ćeš sama, jer ti to možeš! Tvoj Кulturni centar!

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
apr2019

Najmlađi grad u Republici Srps...

Istorija same Gradiške izdvaja se kao značajna.

24
apr2019

Danas se ne očekuje veća gužva...

Na graničnom prelazu u Gradišci se tokom današnjeg dana ne očekuje veće zadržavanje vozila, pa se sa...

23
apr2019

Predsjednik Skupštine Banjaluk...

Danas je predsjednik Skupštine grada Banjaluka gospodin Zoran Talić, došao u posjetu Košarkaškom klu...

23
apr2019

Uzgoj goveda u sistemu „krava-...

Pored niza poznatih uzgojnih oblika u govedarstvu u Sjedinjenim američkim državama se u poslednje vr...