Budući da je zimsko vrijeme polako na odlasku, dolaskom proljeća i toplih sunčevih zraka, govorimo o idealnom periodu za promjenu boje kose. Proljeće je nježno, poletno, vedro i svježe, zato ćemo ove sezone voljeti i takve nijanse kose; romantične i lepršave.

Kada govorimo o promjeni frizure, šišanje je definitivno jedna od najčešćih odluka, ali promjenom boje kose dobićete onu pravu promjenu zbog koje ćete se osjećati svježe, obnovljeno i potpuno drugačije.

Ako ne želite drastično da promijenite boju, već da  ostanete vjerni postojećoj estetici, s nekoliko ključnih pramenova moguće je promijeniti ton i cjelokupnoj frizuri podariti jednu potpuno novu notu. Ono što ćemo ovog proljeća voljeti su prirodni zemljani tonovi čije nijanse lijepo i sanjivo uokviruju lice, ne odskaču i savršeno pristaju svim odjevnim kombinacijama.

Ono što posebno volimo kod toplih tonova je činjenica da se mogu postići i u plavoj i u smeđoj varijanti, a ne smijemo zanemariti ni crvenu.

Ovoga puta kao tri ključne nijanse nametnule su se bakrene nijanse, čokoladni i lješnik tonovi, a vraća nam se i izrastak u nekoj svjetlijoj nijansi. Bakreni tonovi sjajan su izbor za sve one koji vole tamniju kosu, ali ipak ne žele da imaju, popularnu lješnik nijansu.

Bakrena boja u sebi ima notu crvene što je čini šarmantnom i posebnom, jer možete eksperimentisati sa svjetlijom i nešto tamnijom varijantom. Kako bi utisak bio potpun, naglasite frizeru da vam kosu prošara i zlatnim pigmentom koji će se sjajno uklopiti u cijelu priču. S druge strane, tamniji čokoladni ili lješnik tonovi su klasik koji je vječno u modi i boja s kojom ne možete pogriješiti. Ova boja jako dobro izgleda i bez pramenova i preliva, ali i u ovom slučaju se možete poigrati s nekoliko svjetlijih nijansi u kosi kako bi se dobio utisak preliva boje, a što se tiče plavuša, u modu se vraća izrastak koji obožavamo jer nam omogućava da budemo ležerniji što se tiče odlazaka frizeru i ne zahtijeva često farbanje.

Savršena kombinacija je tamniji izrastak i nekoliko svjetlijih nijansi na ostatku kose, jer ćete tako postići lijepi balans i izrastak neće previše odskakati i izgledati neuredno. Ovo je idealna ljetna boja kada nam frizer možda jednostavno nije dostupan, a svejedno želimo da nam kosa izgleda lijepo i privlačno.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
maj2019

Uskoro ''Prvi gradiški noćni c...

Nakon organizacije trećeg polumaratona i prve humanitarne trke na pet kilometara, Atletsko rekreativ...

24
maj2019

Poznati regionalni putopisac s...

Jedan od najvećih regionalnih putopisaca će poslije pređenih preko 40 zemalja svijeta i pet kontinen...

24
maj2019

Gradišci...

Stari grade na brodu od Save...

24
maj2019

Policijaska akcija u Prnjavoru...

U akciji "Polo", koju su zajedničkim snagama izveli pripadnici policijskih stanica Prnjavor i Laktaš...