Budući da je zimsko vrijeme polako na odlasku, dolaskom proljeća i toplih sunčevih zraka, govorimo o idealnom periodu za promjenu boje kose. Proljeće je nježno, poletno, vedro i svježe, zato ćemo ove sezone voljeti i takve nijanse kose; romantične i lepršave.

Kada govorimo o promjeni frizure, šišanje je definitivno jedna od najčešćih odluka, ali promjenom boje kose dobićete onu pravu promjenu zbog koje ćete se osjećati svježe, obnovljeno i potpuno drugačije.

Ako ne želite drastično da promijenite boju, već da  ostanete vjerni postojećoj estetici, s nekoliko ključnih pramenova moguće je promijeniti ton i cjelokupnoj frizuri podariti jednu potpuno novu notu. Ono što ćemo ovog proljeća voljeti su prirodni zemljani tonovi čije nijanse lijepo i sanjivo uokviruju lice, ne odskaču i savršeno pristaju svim odjevnim kombinacijama.

Ono što posebno volimo kod toplih tonova je činjenica da se mogu postići i u plavoj i u smeđoj varijanti, a ne smijemo zanemariti ni crvenu.

Ovoga puta kao tri ključne nijanse nametnule su se bakrene nijanse, čokoladni i lješnik tonovi, a vraća nam se i izrastak u nekoj svjetlijoj nijansi. Bakreni tonovi sjajan su izbor za sve one koji vole tamniju kosu, ali ipak ne žele da imaju, popularnu lješnik nijansu.

Bakrena boja u sebi ima notu crvene što je čini šarmantnom i posebnom, jer možete eksperimentisati sa svjetlijom i nešto tamnijom varijantom. Kako bi utisak bio potpun, naglasite frizeru da vam kosu prošara i zlatnim pigmentom koji će se sjajno uklopiti u cijelu priču. S druge strane, tamniji čokoladni ili lješnik tonovi su klasik koji je vječno u modi i boja s kojom ne možete pogriješiti. Ova boja jako dobro izgleda i bez pramenova i preliva, ali i u ovom slučaju se možete poigrati s nekoliko svjetlijih nijansi u kosi kako bi se dobio utisak preliva boje, a što se tiče plavuša, u modu se vraća izrastak koji obožavamo jer nam omogućava da budemo ležerniji što se tiče odlazaka frizeru i ne zahtijeva često farbanje.

Savršena kombinacija je tamniji izrastak i nekoliko svjetlijih nijansi na ostatku kose, jer ćete tako postići lijepi balans i izrastak neće previše odskakati i izgledati neuredno. Ovo je idealna ljetna boja kada nam frizer možda jednostavno nije dostupan, a svejedno želimo da nam kosa izgleda lijepo i privlačno.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
mar2019

Pobjeda Bisera za bijeg sa dna...

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima Područne lige Gradiška. Na rasporedu je bilo 15. kolo, a...

24
mar2019

''Pozdrav proljeću'' okupio 20...

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz...

24
mar2019

Marko je najmlađa žrtva NATO b...

Djetinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine k...

24
mar2019

Jedinstvo deklasiralo Polet

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad upisali su...