Nepisano je pravilo da u ormaru svakog muškarca starijeg od 21 godinu treba biti barem nekoliko košulja koje nose.

Posebno zato jer je modna industrija, osluškujući potrebe savremenih muškaraca, ovaj temeljni odjevni predmet potpuno prilagodila potrebama savremenih šminkera. Danas košulje mogu biti klasične (formalne), sportske, casual, polukošulje.

Bijela košulja

Svako treba da ima bar jednu bijelu košulju u ormaru. Bijela košulja je klasičan odjevni predmet koji još uvijek izgleda dobro. Posljednjih nekoliko godina upravo bijele košulje su ponovo veliki hit. U poslovnim prilikama bijelu košulju možete kombinovati sa svim bojama odijela, dok je u svečanim prilikama kombinujte sa crnim odijelima i uskom crnom kravatom. Kombinacija svečanog odijela sa bijelom kravatom rezervisana je za vjenčanja.

Košulja na pruge

Klasična košulja na tanke pruge nezamjenjiva je za većinu situacija. Bez obzira na boju pruga, ukoliko su tanke, ne možete pogriješiti. Pruge su uzorak koji vam omogućava da suptilno pokažete svoj stil i ličnost. Možete birati između tankih i širokih pruga, neutralnih i jakih boja… Klasična košulja ovog tipa ima tanke pruge neutralnih boja poput plave ili sive. Za formalan stil  će se lijepo uklopiti uz odijelo, a za casual stil uz farmerke. Za ležeran utisak možete dodati i neki džemper.

Jednobojna košulja

U ormaru je najbolje imati nekoliko jednobojnih košulja i majica jer je njih najlakše kombinovati sa ostatkom odjeće. Prednost jednobojnih košulja je što naglašavaju odijelo, a da se ne takmiče u tome da li će više doći do izražaja košulja ili odijelo. Ovakve kombinacije ostavljaju upečatljiviji utisak, a nisu teške za kombinovanje. Jednobojna košulja jednostavno će osvježiti svako odijelo pa čak i same pantalone. Crna košulja dobro ide uz tamnosivo odijelo, ali i uz farmerke, kojima daje elegantniji duh.

Tri osnovna pravila

  • Košulja je temelj odijevanja, pa u skladu sa stilom koji nosite odaberite jednobojnu, kariranu, prugastu, šarenu… Sa svim stilovima možete koketirati, osim s formalnim.
  • Okovratnik mora biti u skladu sa širinom vrata i oblikom lica. Što su naglašenije konture lica, to okovratnik mora biti umjereniji. Suprotno tome, manju glavu naglasite stilizovanim okovratnikom.
  • Casual košulje su prugaste, šarene, s različitim printovima i mogu se nositi raskopčane u potpunosti (u kombinaciji s majicama) ili zakopčane do okovratnika. Kako je ovo model koji se ne kombinuje uz kravatu, nije nužno zakopčati okovratnik.

/NN/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

24
mar2019

Pobjeda Bisera za bijeg sa dna...

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima Područne lige Gradiška. Na rasporedu je bilo 15. kolo, a...

24
mar2019

''Pozdrav proljeću'' okupio 20...

Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” danas je na Kozari okupio oko 2.000 planinara iz...

24
mar2019

Marko je najmlađa žrtva NATO b...

Djetinjstvo i život dvogodišnjeg Marka Simića nesrećno su se završili kobnog 31. maja 1999. godine k...

24
mar2019

Jedinstvo deklasiralo Polet

Fudbaleri žeravičkog Jedinstva u okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad upisali su...