U decembru 2018. godine stigla je još jedna pomoć za porodice u Republici Srpskoj, a ovaj put pomogli smo samohranu majku Biljanu Stupar i njeno troje djece i posinka koji žive u mjestu Slatina, a koje se nalazi između Laktaša i Banja Luke.

Porodicu Stupar čine majka Biljana i njeno troje djece Viktorija (17), Slavko (10) i Vukašin (4), kao i Viktorijin sin Zoran (1) koji je pripao Biljani na staranje, obzirom da je Viktorija još uvijek maloljetna. Porodicu smo pomogli kupovinom materijala i sanitarija za završetak radova na kupatilu u kući i kupovinom dvoje vrata, a ukupna vrijednost isporučene pomoći iznosila je 2.742,63 KM.

Sredinom ove godine porodica se našla u zaista bezizlaznoj situaciji. Majka Biljana koja je vodila bigu o djeci i uporedo gradila novu kuću za porodicu, morala je zbog zdravstvenih problema da prestane da radi i da se osloni na socijalnu pomoć države. Nažalost, teška borba da svojoj djeci obezbijedi normalne uslove za odrastanje je ostavila traga i Biljana je morala na operaciju leđa.

Na korak od ostvarenja sna i useljenja u sopstvenu kuću, porodica je morala da posustane, kada nam se i majka porodice obratila za pomoć jer je za preostale unutrašnje radove u kući nedostajalo sredstava. Danas, nakon nove posjete porodici situacija je značajno drugačija.

Majka Biljana je uspješno prebrodila operaciju i period oporavka, tako da opet može da radi, a kuća je kompletno završena i porodica se uselila u nju. Lijepo je vidjeti ovakav pomak na bolje kod neke porodice koju smo pomogli i znati da smo svojim nastojanjima barem dijelić ugradili u njihovu životnu sreću.

Pored porodice Stupar ove godine pomogli smo dvije stotine porodica, a sigurno više od 600 porodica čeka našu posjetu i skromnu pomoć. Veliki broj porodica će dobiti pomoć već nakon naše Božićne akcije koju smo pokrenuli te vas i ovim putem pozivamo, ukoliko se već niste uključili u nju, da svojim skromnim donacijama podržite akciju. Poziv po poziv, SMS po SMS, ispisaće riječ po riječ ove divne Božične priče.

Dočekajmo najradosniji hrišćanski praznik kako i dolikuje da bismo mogli radosno klicati: Hristos se rodi!

/SZS Republika Srpska/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

23
okt2019

U OŠ ''Vasa Čubrilović'' održa...

U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijsk...

23
okt2019

Jedna osoba poginula u saobrać...

Jutros se u 9 časova na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška, na raskrsnici ulica Preobražensk...

23
okt2019

Ovo su cijene mjesečnih karata...

Izmjenama i dopunama Zakona o javnim putevima, koji je usvojila Narodna skupština, vozače na auto-pu...

23
okt2019

Stravičan sudar na putu Dubica...

U stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila kod Kozarske Dubice poginula je jedna osoba, a če...