Humanitarna akcija za pomoć Đurđu Ćoriću (62) iz Kadinog Jelovca kod Kozarske Dubice je pri kraju, a njegovi sugrađani sakupili su novac, za koji su kupili građevinski materijal i napravili malu kuću od 26 kvadrata.

Kako je “Glasu Srpske” rekla organizatorka humanitarne akcije Ljiljana Garača, Đurđu, koji se zbog bolesti kukova teško kreće, time je uveliko olakšan život, ali nedostaje još oko 900 KM za opremanje kućice.

- Za mjesec smo sagradili i pokrili kuću, a Đurađ se, bez obzira na nedovršen objekat, odmah uselio, jer je u staroj kući bilo nemoguće boraviti. Nedostaje još oko 900 KM da opremimo kućicu do kraja. Potrebna je unutrašnja i vanjska stolarija, te kauč i ormar - kazala je Garača te dodala da svi koji žele da pomognu novac mogu dati Đurđu, njoj ili ga uplatiti u firmi “Prvi maj Radeka” za materijal.

Za Đurđa, koji živi sam od pomoći komšija, nova kuća znači bolji život.

- U staroj kući, koja je sagrađena prije 70 godina, bilo je teško živjeti bez vode i struje, bez poda, a i krov je prokišnjavao. Za mene je u novoj kući počeo novi život - kazao je Ćorić nakon pokrivanja kuće i zahvalio svima koji su učestvovali u akciji.

Najveći donatori bili su firma “Đurđević” iz Kozarske Dubice i “Krajišnici” iz švedskog Halmstada. Građu za krov obezbijedili su ”Tehna turs”, “Agroflora”, “Dabar holc” i “Ris”, Udruženje mladih “Fokus” dalo je crijep, a u akciju su se uključili i brojni pojedinci i organizacije.

U okviru akcije bilo je organizovano humanitarno veče u dubičkom selu Sreflije, na kojem je učestvovalo nekoliko lokalnih ojkačkih i pjevačkih grupa.

/Glas Srpske/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

16
sep2019

Srebro i bronza za devetogodiš...

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević odličnom igrom na Svjetskom prvenstvu (CHAMPIONS BOWL 2019...

16
sep2019

Republika Srpska dobila prvog...

3x3 Republika Srpska i Košarkaški Savez Republike Srpske bili su organizatori finalnog turnira 3x3 l...

16
sep2019

Vrijeđao policajce u Srpcu, pa...

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su...

16
sep2019

Obilježen Dan 16. Krajiške mot...

U Mašićima kod Gradiške juče je obilježeno 28 godina od osnivanja 16. Krajiške motorizovane brigade...