Djevojčica iz Banjaluke Sunčica Ivanković trebala je 29. septembra otputovati u Rusiju na petu operaciju, međutim, porodica nije uspjela da skupi novčana sredstva za to.

Sljedeći termin zakazan je početkom novembra, a Sunčicina majka Milica Ivanković se nada da će ovaj put sakupiti novac za operaciju koja bi njenoj kćerci omogućila normalan život.

"Sunčica ima niz dijagnoza koje joj ometaju normalan razvoj i školovanje, sve svoje nade sam položila u ovo liječenje, da će postati bar koliko-toliko samostalna i moći funkcionisati bez moje stalne pomoći", kaže Milica.

Sunčici je nakon rođena ustanovljena cista na mozgu koja je dovela do atrofije očnog živca, neadekvatnog rada hipofize sa lošim uticajem na rad žlijezda s unutrašnjim lučenjem i konvulzije na epileptičkoj bazi

"Operacije koje je do sada imala dale su dobre rezultate, dale su joj šansu da hoda, da malo vidi, da se snalazi u prostoru, što samim vježbama nismo mogli postići", rekla je Sunčicina mama.

Za prethodnu operaciju i nastavak liječenja trebalo je skupiti 26.000 KM.

Svi koji žele pomoći maloj Sunčici u njenoj borbi mogu to uraditi uplatom novčanih sredstava na žiro račun: 56209981351466636 na ime Milica Ivanković, NLB Banka ili kontaktirati porodicu na broj 066/786-447.

/ATV/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

21
okt2019

Gosti došli turistički

Kakva fantastična nedjelja je iza nas terenima širom dobojskih, derventskih, teslićkih, šamačkih i...

21
okt2019

Radi se na identifikaciji lica...

Policija preduzima radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave da je na džamiji u Kozarskoj Dubici...

21
okt2019

Almasa Asanov pronađena u Grad...

Šesnaestogodišnja Almasa Asanov iz Pridjela Gornjeg, čiji je nestanak prijavljen 16. oktobra, pronađ...

21
okt2019

Zaplijenjena droga u Gradišci,...

Lj.B. i R.S. iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Neovlaštena proizvod...