Zbog tri metra drveta za ogrev koje je usjekao u državnoj šumi, Fikret Dedić, nezaposleni demobilisani borac iz Bužima, otišao je na izdržavanje tromjesečne kazne zatvora na koju je ranije osuđen.

Fotografija na kojoj se otac oprašta od uplakane kćerke uoči odlaska u zatvor postala je viralna, obišla društvene mreže, te izazvala gnjev i zaprepaštenje mnogih ljudi i dotakla njihova srca.

Iako je nelegalno usjekao drva, u zatvoru je tako završio čovjek koji ih je na leđima nosio kući da njegova siromašna porodica ne bi još više patila zbog hladnoće.

Za "Nezavisne" je juče Dedićeva supruga Ramiza potvrdila ovu informaciju, te istakla kako je ostala sama da brine o troje maloljetne djece: dvije kćerke, koje pohađaju osmi i deveti razred osmogodišnje škole, i sinu koji ide u peti razred. Očajna žena nam je rekla kako je jedini izvor prihoda za ovu porodicu mjesečna pomoć u iznosu od 50 maraka, koju Dedić dobija na ime ratne invalidnine s obzirom na to da je nekoliko puta ranjavan u proteklom ratu.

Dodaje kako je prije tri godine njen suprug s još nekolicinom mještana iz Bužima otišao da usječe drva, te da su to učinili kako bi obezbijedili ogrev za svoje porodice.

"Zaustavila ih je policija, svi su se drugi izvukli, a sva krivica je pala na moga Fikreta. Novca za drva nismo imali i to je bio jedini način da se obezbijedimo za zimu. Bilo je suđenje i on nije imao novca da plati odštetu, pa je na kraju morao u zatvor", kazala nam je Ramiza.

Dodaje kako je prije godinu dana njen suprug privremeno počeo raditi u lokalnom komunalnom preduzeću, te da se jednom prilikom okliznuo, pao i zadobio potres mozga i lom lijeve noge, zbog čega mu je ugrađena željezna šipka. Od tada ima umanjene radne sposobnosti i nije u stanju da obavlja teže fizičke poslove.

Majka i troje maloljetne djece su na ovaj način ostali bez hranitelja, a skromna novčana pomoć ni izbliza nije dovoljna da zadovolji sve potrebe ove siromašne porodice.

Prijatelji i poznanici Fikreta Dedića organizovali su humanitarnu akciju kako bi prikupili neophodnu pomoć za ovu porodicu. Svi koji žele da pomognu mogu kontaktirati Ramizu Dedić na broj telefona 062/873-838.

/Nezavisne/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

13
dec2019

"Bljesak" pred čitao...

Promocija romana "Bljesak", autora Željka Mandića biće održana 15. decembra u 18 časova u banjalučko...

13
dec2019

Gradski fudbalski savez Gradiš...

Gradski fudbalski savez Gradiška organizuje svečanu manifestaciju na kojoj će biti proglašeni najbol...

13
dec2019

Zlatan Vidović o ulozi u filmu...

Zlatan Vidović glumac je Narodnog pozorišta Republike Srpske koji je prve glumačke korake započeo u...

13
dec2019

Engineering Meetup – Gradiška:...

U subotu, 14. decembra od 11:00 do 15:00 u prostorijama Udruženja Most održaće se “Engineering Meetu...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka