Tridesetšestogodišnji Bojan Livopoljac od 2009. godine do danas imao je 34 operacije, nakon kojih je ostao bez obje noge. Živi sam sa majkom, a sa skromnim novčanim primanjima jedva uspijevaju da nabave osnovne stvari ža život.

Bojana Livopoljca život nije mazio. U neimaštini i bijedi, kaže, živi otkad zna za sebe. Godine 2009. doživio je saobraćajnu nesreću. Nakon toga počinju i zdravstveni problemi. Da je nakon nesreće iz Gradiške na vrijeme prebačen u Banjaluku ili u Beograd, danas ga gangrena ne bi dovela do invalidskih kolica.

Njegova porodica izbjegla je iz Donjeg Vakufa. Sada živi u izbjegličkom naselju Rogolji nadomak Gradiške, u neuslovnoj kući sa bolesnom majkom.

Imao je više od 30 operacija, a za to vrijeme pomoći sa lokalnog nivoa nije bilo. Da bi im se bar malo ublažile muke, dobre ljude mole za pomoć. Najpotrebnije bi im bilo da se uredi ostava, koja je sada, kako kažu, izvor zaraze. A da bi majčini dani bilo bar malo lakši, Bojan priželjkuje da se, umjesto stepenica na ulazu u kuću, napravi rampa kako bi se lakše kretao.

Mizerna su i novčana sredstva kojima raspolažu. Bojan mjesečno prima 160 KM invalidnine, dok njegova majka Zdravka ima svega 210 KM penzije.  Prije nesreće bio je aktivni davalac krvi. Pomagao je svakome kome je pomoć bila potrebna, zato ga danas najviše bole nemarnost i bezosjećajnost pojedinaca i društva.

Kontakt telefon za pomoć: +387 66/114-799, Bojan Livopoljac

Broj tekućeg računa: 562–010-80899036-98, Bojan Livopoljac

/BN/

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

26
jan2020

Vozač kamiona iz Gradiške zalu...

Vozač kamiona iz Gradiške izgubio se na planinskom prevoju na području opštine Teslić krećući ka Sar...

25
jan2020

Dvije i po decenije traži brat...

Ove godine navršava se 25 godina od kada se Aleksandru (Nikole) Grgiću iz Kozarske Dubice izgubio sv...

25
jan2020

Dubrave počele pripreme

Fudbalski klub Dubrave iz Gradiške počeo je pripreme za nastavak sezone u Drugoj ligi Republike Srps...

25
jan2020

Skender Kulenović - pisac veli...

Poznati srpski pisac Skender Kulenović, tvorac velike, potresne poeme "Stojanka majka Knežopoljka",...

Joomla! Debug Console

Sesija

Informacije profila

Iskorišćenost memorije

Upiti baze podataka