2491 Objavljeno 15 decembar 2019 Autor: Zoran Kalinac

U centru Gradiške, u nedjelju naveče su stotine ljudi priredile svečani doček najtalentovanijoj teniserki u Srpskoj i BiH Tei Kovačević.

Na platou ispred Kulturnog centra Gradiška okupilo se više stotina sugrađana koji su ovacijama dočekali gradiško tenisko čudo.

"Hvala vam, ovo je sportsko srce svih nas. Došli smo vam se zahvaliti jer ste nam dali snagu da se vratimo s ovim peharom", rekao je Tein otac i trener Marko Kovačević.
 
 
On je ranije za ''Micro mrežu'' ocjenio da će ovaj uspjeh mlade Tee tek u narednom periodu biti još više značajan i da će se o ovome pričati i narednih mnogo godina.

Podsjećamo, ova teniserka iz Gradiške je finalni meč na turniru u Teniskom centru ''Palm BeaCh Gardens'' na Floridi protiv Rumunke Jasmine Marija Stroe završila rutinski sa pobjedom od 2:0. Ona je po setovima bila bolja od protivnice 6:0, 6:0.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić upriličiće prijem za mladu teniserku 16. decembra u 11 časova.  Tea Kovačević je u četiri meča prije finala izgubila samo četiri gema, što govori o njenoj apsolutnoj dominaciji u svjetskom tenisu u kategoriji U-10. Na putu do finala ubjedljivo je savladala svoje vršnjakinje iz SAD, Kanade, Ekvadora i Bahama.

Pročitajte još:

PONOS: Tea Kovačević osvojila Majami!

Nakon svečanog dočeka mlade teniserke otvorena je manifestcija „Gradiška zima 2019/2020.“, uz koncert popularne grupe „Amadeus bend“. 

Manifestaciju organiziju Gradska uprava i Turistička organizacija Gradiška, u saradnju sa drugim ustanovama i brojnim sponzorima.

U ambijentu „Zimskog grada“, na vanjskoj pozornici i na platou ispred gradiškog Kulturnog centra, do 14. januara biće organizovani brojni sadržaji zabavnog, kulturnog, sportskog i humanitarnog karaktera.

Auto Janković