Selidbe

Prvi do časnog krsta na Savi u Gradišci doplivao je mladi pripadnik Policijske uprave Gradiška Vaso Nežić. On je bio najbrži u konkurenciji 33 plivača.

Nežić kojem je pripao i zlatnik, dar grada Gradiška kazao je da za njega i njegovu porodicu časni krst predstavlja veliku pobjedu i čast.

''Ovo je treći put da učestvujem i treća sreća, imao sam veliku želju da plivam i znači mi mnogo. Ako Bog da i iduće godine ću učestvovati'', poručio je za ''Micro mrežu'' pobjednik ovogodišnjeg plivanja za Časni krst u Gradišci dvadesetčetverogodišnji policajac Vaso Nežić.

Ovaj događaj kojem je prethodila litija gradiškim ulicama pratilo je nekoliko hiljada vjernika.

''Imali smo 33 plivača koji su plivali za Časni krst. Ovom prilikom u svoje ime i u ime bratstva hrama Pokrova Presvete Bogorodice i u ime arhijerejskog namjesništva Gradiška čestitam pobjedniku ovogodišnje manifestacije plivanja za Časni krst i svim učesnicima želim svako dobro, a posebno vjerućem narodu koji je u velikom broju izašao danas da uveliča ovaj današnji događaj'', kazao je Gojko Slijepčević, arhijerejski namjesnik gradiški.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je veoma ponosan što se u Gradišci i ove godine plivalo za Časni krst.

''Ovo postaje tradicija, vratili smo ovu manifestaciju poslije 77 godina. S ponosom smo zahvalni mladim ljudima koji su pokazali odlučnost i energiju u plivanju za Časni krst, a s druge strane i njeogvanje naše tradicije jer Bogojavljenje je jedan od petnaest najvećih svetkovina Srpske pravoslavne crkve. Gradska uprava će nastaviti podržavati ovakve aktivnosti na prostoru grada, jer želimo da sačuvamo naš identitet i običaje, a to je sigurnost opstanka na ovim prostorima'', istakao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Organizator plivanja za časni krst, treći put nakon višedecenijske pauze bilo je Namjesništvo SPC u Gradišci.

TAGS:

O portalu

Portal Micro mreža je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje. 

Na ovom portalu će se ravnopravno predstavljati svi segmenti društva, i svaki pojedinac će dobiti svoj medijski prostor ukoliko mu je neophodan.

Pišite nam

Kontakt informacije

78400 Gradiška, RS - BiH
+38763/933-787
micromreza(@)gmail.com
redakcija(@)micromreza.com
info(@)micromreza.com

Najnovije vijesti

22
feb2020

Dončić i Latinović poručili: I...

Na skupu opozicije u Gradišci, pod nazivom "Buđenje Srpske" koju provode poslanici u Narodnoj skupšt...

21
feb2020

Zbog gripa moguća i obustava n...

Od osnovnih škola u Republici Srpskoj zatraženi su podaci o broju đaka koji izostaju zbog gripa, na...

21
feb2020

Novi slučaj opasne vožnje u su...

Svaki metar auto-puta u Republici Srpskoj je pod budnim okom “crvenih čuvara” koji danonoćno motre n...

21
feb2020

Granična policija: Povećan bro...

Granična policija BiH evidentirala je u prošloj godini 536.583 prelaska granice BiH državljana iz z...