U nedjelju do 18 ºC, a u ponedjeljak novo zahlađenje, više o prognozi vremena u nastavku teksta.

Prognoza vremena za danas (27.03.)

U jutarnjim časovima umjereno do pretežno oblačno, tokom dana razvedravanje, prvo na istoku Srpske, a potom i u ostalim krajevima sem u Hercegovine gdje će biti oblačno sa kišom. Magla uz rijeke i po kotlinama i brdsko-planinskim visoravnima. Najniža jutarnja temperatura vazduha od 0ºC do 5ºC, na jugu do 7ºC, a na planinama do -1ºC, dok će najviša dnevna vrijednost temperature vazduha biti u intervalu od 7ºC do 12ºC, lokalno u Posavini do 14ºC, a na planinama do 3ºC.

Vjetar: slab vjetar istočnih smjerova, na sjeveru pojačanog intenziteta tokom jutra, dok će u Hercegovini duvati slaba bura.

Prognoza vremena za danas za Gradišku, Srbac, Okučane i Potkozarje (27.03.)

Vrijeme: Oblačno, suvo i prohladno. Tokom dana i večeri razvedravanje.

Jutarnja temperatura vazduha: Gradiška: 5ºC, Srbac: 5ºC, Okučani: 4ºC, Potkozarje: 2ºC

Najviša dnevna temperatura vazduha: Gradiška: 14 ºC, Srbac: 13ºC, Okučani: 13ºC, Potkozarje:  11 ºC.

Vjetar: slab vjetar istočnih smjerova, tokom jutra pojačan.

Subota (28.03.)

U noći sa petka na subotu oblačno na sjeverozapadu i u Hercegovini gdje će padati kiša, tokom dana razvedravanje. Pretežno vedro i sunčano, sem u Hercegovini gdje će tokom dana i večeri doći do novog naoblačenja sa kišom. Moguć razvoj konvektivne oblačnosti u Hercegovini. Magla uz rijeke i po kotlinama. Najniža jutarnja temperatura vazduha od 1ºC do 6ºC, na jugu do 7ºC, a na planinama do 0ºC, najviša dnevna vrijednost temperature u intervalima od  8ºC do 16ºC, lokalno u Posavini do 18ºC, a na planinama do 5ºC.

Subota (28.03.): Gradiška, Srbac, Okučani i Potkozarje: Ujutro umjerena oblačnost sa sunčavnim intervalima, tokom podneva vedro i sunčano vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha: Gradiška: 5ºC, Srbac: 4ºC, Okučani: 3ºC, Potkozarje: 2ºC.

Najviša dnevna temperatura vazduha: Gradiška: 17ºC, Srbac: 17ºC, Okučani: 15ºC, Potkozarje: 14ºC.

Vjetar: slab vjetar sjevernih smjerova.

Nedjelja (29.03.)

Vedro i sunčano, uz prolaznu oblačnost u Posavini i na istoku Srpske. Magla uz rijeke i po kotlinama i po brdsko-planinskim visoravnima. Jutarnja temperatura od 2ºC do 7ºC, lokalno na sjeveroistoku do 9ºC, na jugu do 8ºC, na planinama oko 0ºC, a najviša dnevna od 9ºC do 16ºC, lokalno u Posavini do 18, a na planinama od 7 ºC.

Nedjelja (29.03.): Gradiška, Srbac, Okučani i Potkozarje: Sunčano i suvo, tokom dana uz prolaznu oblačnost. U noći s nedjelje na ponedjeljak novo naoblačenje.

Jutarnja temperatura vazduha: Gradiška: 7ºC, Srbac: 6ºC, Okučani: 5ºC, Potkozarje:  5ºC.

Najviša dnevna temperatura vazduha: Gradiška: 18ºC, Srbac : 17ºC, Okučani: 17ºC, Potkozarje: 14ºC.

Ponedjeljak (30.03.)

Priticanje hladnije i vlažnije vazdušne mase sa sjevera Evrope i prolazak hladnog fronta u prizemlju. Oblačno, najprije sa kišom, a potom i susnježicom i snijegom u nižim, dok će snijeg padati na planinama na sjeverozapadu, a potom i u ostalim krajevima, sem u Hercegovini gdje će biti kiše. Jutarnja temperature vazduha od  1ºC do 6ºC, na jugu do 8ºC, a na planinama do -1ºC, najviša dnevna od 2ºC do 9ºC, lokalno u Semberiji do 11ºC, na jugu do 15, a na planinama do 1ºC.

Ponedjeljak (30.03.) Gradiška, Srbac, Okučani i Potkozarje:

Oblačno sa padavinama. Prvo kiša, a potom susnježica, u Potkozarju susnježica i snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha: Gradiška: 4ºC, Srbac : 2ºC, Okučani: 3ºC, Potkozarje:  2ºC.

Najviša dnevna temperatura vazduha: Gradiška: 10ºC, Srbac : 9ºC, Okučani: 8ºC, Potkozarje: 7ºC.