Auto Janković
759 Objavljeno 06 jul 2018 Autor: Micro mreža

Na politčkoj akademiji u organiazciji fondacije Friedrich Ebert, učestvovali su članovi našeg Udruženja. Drugi modul ove politčke akademije bazirao se na radu medija, njihovoj poziciji u društvu, komunikaciji s medijima i ostalim aktivnostima koje se tiču participacije medija u okviru jednog društvenopolitičkog života.

Na temi "Kritička kultura sjećanja: između sjećanja, poricanja i zaborava", gosti su bili Duška Jrišić (Urednica emisije "Pošteno" na FTV), Nataša Tešanović (novinarka i nekadašnja direktorica ATV-a), Sandra Gojković-Arbutina (Urednica Nezavisnih novina), Aleksandar Stanković (Urednik emisije "Nedeljom u 2" na HRT-u), Saša Čekrlija (profesor Nezavisnog univerziteta Banjaluka). Moderator diskusije je bio Predrag Ćurković (Novinar ATV-a).

Neke od ključnih zaključaka diskusije su bili da novinari u BiH trebaju da imaju status kakav imaju novinari u Hrvatskoj, gdje skoro u rangu s policajcima, da je pravosuđe taj segment društva u kome postoji najviše problema i da je to institiucija koja treba da zaštiti istinsko novinarstvo.

Centari civilnih inicijativa