Auto Janković
1990 Objavljeno 09 avgust 2018 Autor: Zoran Kalinac

Proteklog vikenda u Gornjim Podrgadcima na terenima Osnovne škole Mladen Stojanović održan je treći po redu ''Streetball Challange Podrgardci 2018'', na kome su nastupale ekipe iz Gradiške, Laktaša i Nove Topole.

Nekoliko stotina ljubitelja basketa imalo je priliku da vidi mnoštvo atraktivnih poteza i kvalitetnih ekipa. Pored seniorskog takmičenja, održano je i takmičenje u šutiranju trojki, te igre za one najmlađe.

Pehar za prvo mjesto i novčana nagrada od 1000 KM otišla je u ruke momcima iz ekipe ''Vaga servis - Sport Caffe'', dok je drugoplasiranoj ekipi ''Lounge Caffe Centar'' pripala nagrada od 300 KM.

Organizator turnira Vladimir Mandić koji je ujedno i aktivan ''basketaš'' kaže da je veoma zadovoljan ovogodišnjim turnirom. ''Bili su zaista sjajni mečevi, ovo je već treći turnir, kojem se iz godine u godinu sve više radujem, jer se uz ovu najljepšu igru na svijetu okupimo i družimo, tako je bilo i ove godine'', rekao je Mandić i dodao da će naredne godine ''Streetball Podgradci 2019'' biti još bolji i sa nekoliko noviteta.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikša Milunović, dok takođe iz pobjedniče ekipe dolazi i najbolji ''trojkaš'' Nikola Nedinić.

Turnir je održan u organizaciji omladine Podgradaca i Udruženja građana ''Mirko mreža'', a bio je i humanitarnog karaktera, pošto su svi posjetioci mogli da doniraju novčana sredstva za pomoć Vladi Borkoviću iz Gradiške.

Centari civilnih inicijativa