123 Objavljeno 24 novembar 2021 Autor: Micro mreža

Gdje je Bosna i Hercegovina zapela na evropskom putu, bilo je centralno pitanje o kojem su učesnici Političkog cafea o  evropskim pitanjima raspravljali u online debati, održanoj 22. novembra 2021. godine.

Gost ''Političkog caffe-a'' o evropskim pitanjima, kojeg organizuju ''Klub studenata Fakulteta političkih nauka'' Univerziteta u Banjoj Luci i Fondacija ''Friedrich Ebert'' bio je Edin Dilberović, direktor Direkcije za evropske integracije BiH.

Moderator sesije Kristina Lukajić otvorila je program i pozdravila učesnike u ime Kluba studenata Fakulteta političkih nauka i Fondacije Friedrich Ebert nakon čega je uslijedilo opsežno izlaganje gospodina Dilberovića, koji je na zanimljiv način predstavio evropski put Bosne i Hercegovine i trenutno funkcionisanje evropskih institucija. Kolika je podrška bosanskohercegovačkog društva evropskim integracijama, da li je napredak u pregovorima aktuelan, koji su benefiti članstva i pridruživanja, aktuelne krize u državi i svijetu,  samo su neke od tema o kojima je gost imao priliku da govori.

Prije diskusije i pitanja učesnika, Anastasija Đorđa Bosančić prokomentarisala je izlaganje predavača ispred Kluba studenata, te je dala kratki osvrt na temu iz perspektive mladih ljudi. Ona je govorila o snažnoj volji, te o potencijalnom doprinosu koji bi mladi mogli da daju ubrzanju procesa integracija kroz aktivizam i omladinske projekte. Svi učesnici aktivno su učestvovali u diskusiji slanjem pitanja koje su Kristina i Anastasija postavljale specijalnom gostu. Sesija se realizovala putem Zoom online platforme, a prijenos uživo za javnost odvijao se putem Facebook stranice portala ''Micro mreža'' i naloga Kluba studenata Fakulteta političkih nauka.

Kompletno gostovanje možete pogledati na sljedećem linku.


Pratite ''Micro mrežu'':
 Facebook, Logo, Social Network, Network   

Auto Janković