Auto Janković
943 Objavljeno 21 februar 2019 Autor: Micro Mreza

Udruženje građana „Mikro mreža“ u saradnji sa Javnom ustanovom „Kulturni centar“ Gradiška i publicistom Mirom Lolić Močević vas pozivaju na predstavljanje projekta „Dušu nisu ubili“, u ponedjeljak  25. februara 2019. u 20 časova.

“Dušu nisu ubili “ projekat Udruženja Srpsko ruski Most iz Banjaluke sastoji se od dvije knjige istoriografske monografije Zatiranje srpskog naroda u Bosni i Hercegovini u 20 .vijeku čiji je autor prof. dr Draga Mastilović dekan Fiozfoskog Fakulteta u Istočnom Sarajevu ,te knjige i dokumentarnog filma „Dušu nisu ubili“ obrađenih svedočenja žrtava i njihovih potomaka, koje potpisuje Mira Lolić Močević novinar Radio televizije Republike Srpske.

RTRS je uz Udruženje srpsko ruski Most koproducent filma .

Projekat „DUŠU NISU UBILI“ je rađen povodom 25 godina od stvaranja Republike Srpske i prvi put na ovaj način kroz multimedijalni projekat govori se o tri stradanja srpskih civila u ratovima u 20. vijeku u Bi H.

Projekat je rađen s blagoslovom NJegove Svetosti Patrijarha Srpske pravoslavne crkve Gospodine Irineja, a film uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, predstavljen je na Međunarodnom Sajmu knjige u Beogradu 2017.godine a prevedena izdanja na engleski, njemački i ruski, promovisana su na prošlogodišnjem beogradskom Sajmu knjige.

Cilj projekta je da bude sastavni deo kulture pamćenja srpskog naroda,da uđe u srpske domove i obrazovne ustanove, da se njim borimo da istina o stradanju srpskih civila bude vidljiva i priznata u celom svijetu.

O projektu „DUŠU NISU UBILI“ govori:

-Mira Lolić Močević ,publicista

Ponedjeljak, 25.februar 2019.god. u 19.00 časova

Mala sala Kulturnog centra

Ulaz slobodan

Centari civilnih inicijativa