4732 Objavljeno 15 septembar 2021 Autor: Micro Mreza

Na suđenju Siniši Šakiću koji je optužen za ubistvo Slaviše Ćuluma u banjalučkom Okružnom sudu tužilaštvo je prikazalo snimke motocikla za koje tvrdi da su snimljeni prije i poslije zločina.

Riječ je o snimicima kamera sa firme "Grafo Balkan", restorana "Bijele Vode" na Mrakovici i jedne kuće, a kako je pojasnila tužilac Snježana Petković radi se o snimcima na dan ubistva kao i dan ranije.

U jednom slučaju kako je navela radi se o snimcima sa kuće koja je udaljena oko 1,2 kilometra od mjesta zločina ali je odbrana upozorila da to ničim nije dokazano.

Petkovićeva je istakla da je to izmjereno uz pomoć "Gugl erta", ali da to još nije priloženo sudu kao dokaz, ali ju je pedsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić upozorio da ne govori o onome što nije predloženo kao dokaz.

Prilikom puštanja snimaka bilo je i tehničkih problema, a osim na tehničke probleme odbrana je ukazala da je u dokaznom materijalu istaknuto da su snimci s nadzorne kamere firme "Grafo Balkan".

Tužilac je pojasnila da je greška u optužnici, ali da je sve pojašnjeno u nalazu vještaka.

Sudija Jukić je istakao da je tužilac trebala da u dokazima naznači tačno o kojim snimcima se radi, jer se izvode sa tri kamere a izgleda kao da je sa jedne.

Šakića terete da je Slavišu Ćuluma usmrtio 15. maja lani zajedno sa nepoznatom osobom.

Oni su, kako se navodi, pripremili zasjedu nedaleko od kuće žrtve u šumi u Dragočaju i kada je Ćulum naišao na njega su iz dvije puške ispalili 22 hica i usmrtili ga.

Navodi se da su zločin pripremili te nabavili oružje, municiju i motocikl s kojim je izviđano mjesto  planiranog napada.

/Nezavisne/

Auto Janković