1490 Objavljeno 24 novembar 2020 Autor: Micro Mreza

Fudbalski klub Jedinstvo iz Žeravice emotivnom porukom na zvaničnoj FB stranici kluba oprostio se od dugogodišnjeg člana ovog koletkiva Nenada Grujičića.

Post prenosimo u cjelosti.

''Dragi prijatelji kluba,

Obavještavamo Vas, da je dana 21.11.2020 godine, u 63 godini nakon kraće bolesti prestalo da kuca srce našeg dragog člana kluba Nenada Grujičića.

Naš dragi Nešo, kako smo ga zvali od milja, jedan je od sinonima za naš klub. Nešo je pripadao jednoj od prvih generacija omladinskih selekcija kluba, a zatim i seniorske selekcije, čiji je član bio u vrijeme kada je klub bilježio zapažene rezultate u okvirima MOFS Banja Luka, polovinom 70-ih i početkom 80-ih godina.

Po okončanoj igračkoj karijeri, ostao je uz svoj klub, kao navijač, član UO, oficijelni spiker na stadionu, službeni predstavnik kluba, a jedno vrijeme je obavljao i dužnost predsjednika kluba.

Za svo to vrijeme, ostao je prepoznatljiv po svojoj dobroti, iskrenosti, profesionalizmu, koje nije odvajao, bilo da se radi o ulozi redara, oficijelnog spikera na stadionu, predsjednika kluba.

Uvijek, bez obzira na vrijeme i prepreke, on je bio uz klub i za klub, spreman, da svojim znanjem, profesionalizmom pomogne, ali i da svojom duhovitošću i šarmom razbije napetu i naelektrisanu atmosferu kada bi se takva desila.

Otišao je tiho, baš kako je i živio, nenametljivo, a opet primjetno, dovoljno da ostavi prazninu nama koji smo bili tu oko njega u klubu.

Nedostajaće nam službeni predstavnik kluba, a još više će ostati ona praznina, nedostajanje njegovog smirenog i dubokog glasa, koji je jedino bio ozbiljan, dok bi na stadionu u Žeravici najavljivao sastave timova, službena lica, zaželivši gledaocima ugodno popodne na stadionu.

Kažu da iza čovjeka ostaju djela da govore o njemu, očigledno je na primjeru našeg Neše naprijed izrečeno, u njegovom primjeru to je nedvojbena istina, obzirom, da je iza njega ostalo mnogo fudbalskih i životnih djela koja je nama ostavio da se sjećamo, prepričavamo ih, ali i da nam budu zadatak i primjer kako treba i kako se može raditi.

Hvala ti dragi naš Nešo za sve što si uradio za naš mali klub, ali koji je očigledno veliki, jer je imao ljude poput tebe.

Neka ti je vječna slava i hvala!''

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE.

Arcadia company