Auto Janković
859 Objavljeno 03 januar 2021 Autor: Bojan Trgić

Prikupljanju pomoći za Petrinju i Glinu, gradove u Hrvatskoj nastradale od posljedica stravičnog zemljotresa priključile su se i ostale gradiške parohije.

Ova humanitarna akcija je počela juče u kojoj je skupljen pun kamion robe. Sve je organizovano uz blagoslov oca Gorana Kalamande - sveštenika u jednoj pravoslavnoj crkvi u Glini.

Udruženje žena "Breza" Udruženje žena iz Laminaca, Udruženje "žena i porodica Gradiška, Udruženje žena "Nova Topola", Udruženje žena "Majka" Rogolji, Udruženje žena iz Gašnice "Milka", Udruženje žena iz Podgradaca su glavni akteri ove akcije, čiji će konvoj pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i higijenom krenuti u ponedjeljak ujutru prema Glini i Petrinji.

Pored pomenutih udruženja u akciju su se uključili sveštenik turjačke parohije Dalibor Simunović i sveštenik Ljubiša Pejanić iz crkve u Elezagićima, a ne treba zaboraviti ni prevoznika "Vujić" koji se prvi javio da skupljenu robu preveze u Hrvatsku.

Kako kažu organizatori ove akcije Aktiv žena CKUD "Lepa Radić", svi ljudi dobre volje mogu donirati pomoć za ugrožene stanovnike Gline i Petrinje.

Naša ekipa je prije dva dana posjetila Petrinju i na licu mjesta se uvjerila u razmjere ove katastrofe.

Svaka pomoć je dobro došla i olakšava ljudima koji su pogođeni ovom katastrofom da vide da nisu sami.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Centari civilnih inicijativa