476 Objavljeno 04 januar 2021 Autor: Micro Mreza

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u dane vikenda u vremenu od 19,00 do 03,00 časova, realizovana je akcija sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 673 učesnika u saobraćaju, od kojih je 673 učesnika i podvrgnuta testu utvrđivanja prisutva alkohola u organizmu, kojom prilikom je 21 učesnika sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 2 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 10 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod kod 5 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 4 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode. Takođe, sedam vozača sankcionisano je i po drugim osnovama.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković