1523 Objavljeno 16 januar 2021 Autor: Micro Mreza

''Put Podgradci - Mrakovica je neprohodan za sva vozila zbog novonastalog odrona'', saopštili su iz Nacionalnog parka Kozara.

Podsjećamo, ovo je drugi put u samo nekoliko dana da na ovoj dionici dolazi do velikih odrona i obustavljanja saobraćaja za sva vozila.

Na putevima u višim planinskim predjelima i preko prevoja kolovozi su mjestimično zasnježeni, a zbog niskih temperatura na poledicu upozoravamo, na svim putnim pravcima kao i na prilazima mostovima,nadvožnjacima i tunelima. Vozačima savjetujemo da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na česte odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Na putevima na kojima se izvode radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj i njeno poštovanje je obavezno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu MI-101 Klašnice-Laktaši (stara oznaka M-16) u Laktašima, zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznim putem kroz Laktaše. Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja (osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova). Sav teretni saobraćaj se preusmjerava na auto put. Iz pravca Gradiške: petlja Aleksandrovac; iz pravca Banja Luke vozila kod Hotela “Ćubić” se preusmjeravaju na auto-put; iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši. (Radovi su planirani do 19.04.2021.).

AMS RS preporučuje vozačima koji putuju ili trebaju putovati kroz Laktaše da koriste autoput "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Arcadia company