139 Objavljeno 19 januar 2021 Autor: Srna

U opštine Kozarska Dubica i Kostajnica, koje su krajem prošle godine pogođene zemljotresom, danas je stigla pomoć koju su sa svojim donatorima prikupile četiri organizacije Koordinacionog odbora Crvenog krsta regije Krajina Banjaluka.

Pomoć je stigla iz gradskih organizacija Crvenog krsta Banjaluka i Gradiška, te opštinskih organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš i Čelinac.

"Dopremili smo više od 100 paketa hrane, 80 paketa sa higijenskim sredstvima, 45 pari čizama, koje smo dobili od ''Beme'', dezinfekciona sredstva. Pomoć ćemo raspodijeliti prema potrebama stanovništva u ovim opštinama", rekla je novinarima u Kozarskoj Dubici sekretar Koordinacionog odbora Željkica Ilić, koja je sekretar banjalučkog Crvenog krsta.

Sekretar Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović rekao je da su zahvaljujući donatorima sredstva usmjerena prema onima kojima su trenutno najpotrebnija.

Zahvaljujući kolegama, sekretar Crvenog krsta Kozarska Dubica Goran Gajić rekao je da je stanovnicima ove dvije opštine pomoć najpotrebnija i apelovao je da svi koji mogu pomognu.

On je rekao da pomoć stiže, ali da je i dalje nedovoljna, te istakao primjer mladog sugrađanina Boška Lazića iz Gunjevaca, koji živi u Švajcarskoj, a obezbijedio je i sa volonterima Crvenog krsta podijelio pomoć u hrani i higijeni za 10 dubičkih porodica.

Nakon što su dio pomoći uručili za ugrožene u Kozarskoj Dubici, predstavnici Crvenog krsta iz Banjaluke, Gradiške, Čelinca i Kotor Varoši su posjetili i Kostajnicu, te kolegama uručili pomoć koju će oni podijeliti stanovnicima.


Pratite ''Micro mrežu'' na društvenim mrežama:
YouTube Logo | The most famous brands and company logos in the world Facebook, Logo, Social Network, Network  What is the history of Instagram's logo? - Quora Twitter logo history | Creative FreedomCover art

Testing centar Gradiška