3217 Objavljeno 20 januar 2021 Autor: Micro Mreza

Nepoznati razbojnik danas je u prijepodnevnim časovima ukrao veću količinu lijeka ''Diazepam klizme'', namijenjenog djeci sa smetnjama u razvoju. Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Gradiške, kaže da se radi o muškarcu visine oko 180 centimetara, odjevenom u maskirnu jaknu sa kapuljačom.

''Kombi, koji koristim za potrebe udruženja bio je parkiran kod Osnovnog suda u Gradišci. Žurio sam da uzmem nešto iz Osnovnog suda i ostavio kombi otključan. Lopov je lijekove, koji spadaju u grupu narkotika ukrao i počeo bježati. Stigao sam ga i oteo mu vrećicu u kojoj je bilo 35 kutija ''Diazepama'', čija je vrijednost 2100 konvertibilnih maraka'', rekao je Šinik.

Lopov je pobjegao Vidovdanskom ulicom, a Šinik ga je prijavio policiji. Brzom akcijom policija je uspjela preko sigurnosnih kamera otkriti identitet lopova, a u toku je potraga za počiniocem ovog nedjela.

Zanimljivo je da Dragoslav Šinik ovim lijekom snabdijeva i veliki broj oboljelih mališana u Federaciji BiH. Šinik je poznat po svom humanom radu, ove godine već je organizovao nekoliko značajnih akcija.

Brzom poštom nedavno je poslao pakete sa hranom i lijekovima za 50 mališana širom BiH. Povodom 15. januara, Međunarodnog dana vozača, kod carinskih terminala organizovao je spremanje i podjelu ručka za oko hiljadu vozača, a učesnik je i sportske manifestacije u kuglanju, koja je humanitarnog karaktera.

''Hvala policiji na brzoj akciji, hvala svim ljudima koji su stali na moju stranu i osuđuju nedjelo ovog nečovjeka. Srećan sam da su lijekovi vraćeni, a oni znače život za naše male prijatelje'', rekao je Dragoslav Šinik, jedan od najvećih humanista u našoj zemlji.

/mojasrpska.info/

Arcadia company