774 Objavljeno 23 januar 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Hladnije uz kišu, susnježicu i vlažan snijeg.

Nakon perioda iznad prosječno toplog vremena, gdje su dnevne temperature išle i do 17ºC, slijedi nam zahlađenje uz padavine.

Osjetno hladnije i oblačno, prvo kiša koja će u kasnim večernjim satima ili u noći sa nedjelje na ponedjeljak preći u susnježicu i vlažan snijeg u nižim krajevima, dok će snijeg nešto prije početi da pada na Kozari i Potkozarju.

Najtopliji dio dana biće u noći sa subote na nedjelju i nedjelja ujutro, tik pred nailazak fronta, kada će najviša dnevna biti oko 7ºC u Gradišci, u Potkozarju 5ºC, a na Kozari oko dva.

Najniža temperatura vazduha minus 1ºC u gradu na Savi, na Kozari od -4ºC.

Od utorka promjenjivo oblačno uz sunčane intervale i sunčane periode, uz nagli pad temperature vazduha. Tokom jutarnjih sati slaba magla ili magla, ponegdje uz Savu i po kotlinama i gušća. Slab mraz u nižim, dok se mraz očekuje u višim krajevima

Tokom nedjelje duvaće umjeren do umjereno jak, na udare jak do žestok vjetra južnih smjerova, na Kozari na udare žestok do olujan.

Od ponedjeljka slabljenje intenziteta vjetra.

Biometeorološka prognoza nepovoljna. Tegobe će imati meteoropate u vidu nesanice, glavobolje, razdražljivosti, kao i reumatski i hronični bolesnici. Usljed naglog pada temperature vazduha pažnju trebaju povesti i srčani bolesnici. Usljed jakog do žestokog intenziteta vjetra mogući su lomovi granja i drveća, te ostalih materijalnih šteta

Subjektivni osjećaj temperature vazduha niže od prognozirane vrijednosti.


Pratite ''Micro mrežu'' na društvenim mrežama:
YouTube Logo | The most famous brands and company logos in the world Facebook, Logo, Social Network, Network  What is the history of Instagram's logo? - Quora Twitter logo history | Creative FreedomNo photo description available.

Arcadia company