1406 Objavljeno 16 oktobar 2017 Autor: Dejan Janković

Javna predškolska ustanova „Lepa Radić“  uz finansijsku pomoć opštine Gradiška krenula je u proširenje smještajnih kapaciteta u objektu „Cipelići“ na Senjaku.

Kako ističe direktor ove predškolske ustanove Suzana Ivaštanin odavno postoji potreba da se izvrši proširenje ovog objekta, jer je trenutno imaju na čekanju 65 mališana, od kojih je uzrasta 4 do 5 godina njih 19, a uzrasta 4 do 5 godina njih 25.

„Radimo punim kapacitetom, sve grupe su nam popunjene, u našem vrtiću imamo 342 mališana, u ovom objektu „Cipelići“ ih je 170“, rekla je Ivaštanin i dodala „ 2015. godine otvorena je nova grupa ali ni ona nije mogla zadovoljiti da svim mališanima bude dostupan smještaj. Ovim proširenjem riješićemo problem za njih 25, i na grupi će biti zaposlena 2 vaspitno- obrazovna radnika“. Ivaštanin je posebnu zahvalnost izrazila rukovodstvu opštine Gradiška koje je prepoznalo probleme ove ustanove.

Završetak radova očekuje za za mjesec dana. Pored objekta na Senjaku ova predškolska ustanova ima još jedno gradsko odjeljenje i odjeljenje u Novoj Topoli.