Auto Janković
554 Objavljeno 09 februar 2021 Autor: Micro Mreza

Predstavnici Policijske uprave Gradiška održali su sastanke sa direktorima školskih ustanova povodom Međunarodnog dana sigurnijeg interneta.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sigurnijeg interneta, a sa ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o opasnostima koje im prijete upotrebom interneta, predstavnici Policijske uprave Gradiška su u više školskih ustanova na području grada Gradiška, održali sastanke sa direktorima školskih ustanova.

Cilj sastanka jeste da se direktori školskih ustanova informišu o opasnostima koje prijete putem interneta, a kojima su načešće izložena djeca i mladi, te da isti iniciraju da se kroz redovne nastavne aktivnosti tokom cijele školske godine učenici edukuju o rizičnim situacijama u kojima se mogu naći ukoliko nepravilno upotrebljavaju društvene mreže, kao i o načinima na koji mogu da se zaštite i kome da ih prijave.

Takođe, na sastanku predstavnicima škole predočeni su i savjeti za roditelje o bezbjednosti djece na internetu i seksualnom zlostavljanju, a koje se mogu pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Odjeljenja za visokotehnološki kriminalit na linku: https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=vtk.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative FreedomNo photo description available.

Centari civilnih inicijativa