1602 Objavljeno 26 februar 2021 Autor: Micro Mreza

Banjalučka policija uhapsila je D.B zbog toga što je ucjenjivao E.M i prijetio da će objaviti njene snimke, rekli su u policiji.

Takođe, E.M. je navela da je D.B. snimke sa kompromitujućim sadržajem već proslijedio određenim, njoj poznatim osobama.

''O navedenom obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je navedeno kvalifikovao kao krivična djela Ucjena i Neovlašćeno fotografisanje'', rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Istog dana oko 19,50 časova, policija je uhapsila osumnjičenog.

Krađa električne energije od strane pravnog lica

Dana 25.02.2021. godine, radnici Z.P. ''Elektrokrajina'' A.D. Banja Luka su Policijskoj upravi Banjaluka, prijavili da je jedno pravno lice iz Banjaluke, na dvije lokacije u Banjoj Luci, koristilo električnu energiju preko neprijavljenog strujnog brojila, na štetu isporučioca električne energije Z.P. ''Elektrokrajina'' A.D. Banja Luka.

O navedenom obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je navedeno kvalifikovao kao krivična djela Krađa električne energije ili prirodnog gas.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Nakon kompletiranja dokumentacije slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Oduzeto vozilo zbog duga od 10.640,80 KM

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 25.02.2021. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu putničkog vozila marke ''VW Golf'', kojim je upravljalo lice inicijala B.B.

Kontrolom je utvrđeno da je B.B. upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Provjerom u registru novčanih kazni, utvrđeno je da B.B. ima dug u iznosu od 10.640,80 KM.

Od lica B.B. vozilo je oduzeto, te će protiv istog biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog gore navedenih prekršaja, nadležnom sudu.

Od lica S.K. oduzet ''treptač''

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 25.02.2021. godine, postupajući po Planu akcije ''Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu i sankcionisanje vozača koji u vozilima protivzakonito posjeduju i koriste uređeje za davanje posebnih svjetlosnih znakova i zvučnih signala - treptača'', izvršili su kontrolu putničkog vozila marke ''Audi'', kojim je upravljalo lice inicijala S.K.

Kontrolom je utvrđeno da se u vozilu nalazi uređej za davanje posebnih svjetlosnih znakova i zvučnih signala – treptač, koji je uz potvrdu privremeno oduzet. Licu S.K. je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 126. st. 5 ZOOBS na putevima BiH.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Testing centar Gradiška