Krčma kod Ace
355 Objavljeno 28 februar 2021 Autor: Jovana Ivanović

Proteklih dana je obilježena sedmica umjetnosti, prva u Srpcu, koja je danas imala svoj finalni događaj.

Prvi dan sedmice umjetnosti počeo je u ponedeljak kada su učesnici imali priliku prisustvovati kursu fotografije. Tema kursa bila je fotografija u pokretu, a kurs je održan na Bardači.

Naredna dva dana bila su  zadužena za likovne umjetnosti, a s tim  u vezi je održana mala likovna kolonija, koja je okupila oko dvadeset mladih likovnih umjetnika sa područja opštine Srbac.

Sedmica umjetnosti održala je i malu rukotvornicu, odnosno mali sajam kreativnih radionica gdje su djeca i mladi imali priliku da nauče nešto novo, te da  budu kreativni i sami kreiraju ručne radove.

Najzanimljviji dio za mlade umjetnike svakako je bio vikend odmor, odnosno film vikend, koga su volonteri zajedno sa učesnicima posvetili samostalnom odabiru i gledanju filma.

Tokom sedmice umjetnosti održan je i literarni konkurs za sve učesnike koji svoje želje i ciljeve ostvaruju u poeziji ili prozi, a konkurs je imao temu „Vršnjačko nasilje“. Pobjednu na ovom konkursu osvojio je Nikola Živanić i njegova pjesma „Hej ti!“, dok su ostalim učesnicima uručene zahvalnice.

Za sve ljubitelje muzike i muzičkog stvaralaštva, sedmica umjetnosti nudila je muzičku vježbaonicu, gdje je svim učesnicima pružena podrška i obezbijeđen prostor da sa svojim instrumentima potpuno slobodno vježbaju i usavršavaju već stečena znanja.

Art week, ili sedmica umjetnosti, sprovodila se pod palicom udruženja građana Cezar, a u sklopu projekta Zdravo da ste iz Banjaluke.

Tanja Šnjegota, predstavnik UG Cezar iz Srpca kaže kako je ovo odlična prilika za mlade i talentovane Srpčane:

„Cilj je bio da ispitamo koliko mladi vole umjetnost, koliko se bave umjetnošću, i imali smisla da radimo sa njima, i evo ispostavilo se, da ima itekako smisla da radimo sa mladima, i tu ne mislim samo na umjetnost“- poručila je Tanja.

Učesnici sedmice umjetnosti imali su priliku raditi sa profesionalnim i stručnim edukatorima, što je svakako za sve njih značilo još veće i bolje iskustvo.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

 

Auto Janković