Krčma kod Ace
373 Objavljeno 07 mart 2021 Autor: Micro Mreza

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske danas je povodom 7. marta, Međunarodnog dana sjećanja na policijske službenike koji su nastradali na dužnosti, odalo počast kolegama, prisjećajući se njihove žrtve i hrabrosti.

Tim povodom, minutom ćutanja kadeti 22. klase Osnovne policijske obuke Policijske akademije i osme klase za pripadnike SAJ-a odali su počast za u ratu stradala 782 pripadnika MUP-a Srpske i policajcima koji su nastradali vršeći svoju dužnost prilikom redovnih intervencija s ciljem zaštite građana.

Predstavnici policijskih uprava Prijedor i Zvornik položili su cvijeće na grob policijskog službenika Slađenka Tubina u Prijedoru i mjesto pogibije policajca Dragana Đurića u Zvorniku, koji su ubijeni prilikom vršenja svoje dužnosti.

Policijski službenik Slađenko Tubin ubijen je u aprilu 2019. godine prilikom smirivanja slučaja porodičnog nasilja, a policijski službenik Dragan Đurić ubijen je u aprilu 2015. godine prilikom terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku.

“Sjećanje na naše kolege koji su stradali dok su profesionalno i hrabro izvršavali svoje poslove i zadatke vječno ćemo njegovati. Nikada nećemo zaboraviti njihovu žrtvu, kao ni žrtvu onih koji su u ratu dali dali svoje živote”, ističe se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković