Auto Janković
752 Objavljeno 26 mart 2021 Autor: Micro Mreza

Travničanin Vlatko B. (46) i Trebinjac Tihomir G. (53) uhapšeni su u policijskoj akciji kodnog naziva "Vagon" realizovanoj u Travniku i Banjaluci, u okviru koje je policija, između ostalog, zaplijenila oko 12 kilograma droge, potvrđeno je "Nezavisnim".

Ovu akciju su u četvrtak i petak sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju pripadnika Srednjobosanskog kantona.

Dvojac terete da su počinili krivično djelo u sastavu kriminalnog udruženja u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge.

Droga je, kako nezvanično saznajemo od izvora bliskih istrazi, pronađena u vozilu kojim je upravljao Travničanin Vlatko B.

Izvori "Nezavisnih" navode da je marihuana bila sakrivena u kombiju, i to u posebno izrađenom dijelu.

U okviru iste akcije u Banjaluci je uhapšen i Trebinjac koji je zajedno s Traviničaninom bio pod istragom.

Kako nam je potvrđeno, osim droge, policija je tokom akcije "Vagon" oduzela i više komada vatrenog oružja i municije, kao i pancire, telefone i oko 1.300 evra.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojac je proteklih mjeseci bio pod lupom policije.

Naime, oni su od početka godine bili pod istragom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS zbog sumnje da je Trebinjac nabavljao marihuanu od Travničanina, zbog čega ih je policija pratila, a istraga u ovom slučaju biće nastavljena.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, u akciji kodnog naziva "Vagon" uhapšene su dvije osobe - V.B. u Travniku i T.G. u Banjaluci.

"Takođe je pronađeno i oduzeto oko 12 kilograma opojne droge, više komada vatrenog oružja i municije, panciri, telefoni i oko 1.300 evra", naveli su iz MUP-a RS.

Nakon kriminalističke obrade oni će biti sprovedeni u Republičko javno tužilaštvo RS uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Udarcem nogom oštetio automobil

Policajcima iz Banjaluke juče je S.K. prijavio da mu je G.V. nogom oštetio njegov automobil, saopšteno je iz Policijske uprave (PU) Banjaluka.

"Policajci su na licu mjesta potvrdili navode prijave te se nastavlja rad na dokumentovanju događaja", navodi se u saopštenju. 

Kako se dodaje, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon evidentiranja svih činjenica dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa