2242 Objavljeno 11 april 2021 Autor: Srna

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je sve spremno za sutrašnji povratak osnovaca od šestog do devetog razreda u školske klupe.

Trivićeva je navela da će krajem sedmice Republički štab za vanredne situacije ponovo razmatrati da li srednjoškolci mogu da se vrate u škole od 19. aprila, dok će ove sedmice zajedno sa studentima i dalje biti na onlajn nastavi.

Ona je istakla da u ovom polugodštu neće biti promjene u načinu rada u školama, odnosno grupe se neće mijenjati niti će biti promjene trajanja časa.

Trivićeva je najavila da 26. aprila počinje proljećni raspust, a istakla je i da na kraju ove školske godine neće biti eksperimentalne mature.

U ovom momentu, kako je navela, ne može se reći ni da li će biti realizovane ekskurzije.

Resorni ministar je napomenula da je prilikom prelaska na onlajn nastavu u martu bilo 400 zaraženih učenika i određen broj nastavnika, prema izvještajima koje su dobijali iz škola.

''Sada imamo 100 nastavnika koji su oboljeli ili su u izolaciji'', rekla je Trivićeva za ATV i dodala da brojevi oboljelih nisu prelazili tri odsto što je prihvatljivo.

Trivićeva je rekla da će oko 460 nastavnika koji su učestvovali u snimanju onlajn nastave naknadu za to dobiti uz martovsku platu.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković