2165 Objavljeno 12 april 2021 Autor: Micro Mreza

Realizovane su akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz PU Gradiška.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u vremenskom periodu od 08.-10.04.2021. godine, realizovane su akcije sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila i prisustva alkohola u organizmu.

Tokom akcije na kontrolu tehničke ispravnosti vozila, ukupno su kontrolisana 33 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je 19 vozača sankcionisano, dok je za ostale prekršaje sankcionisano 12 vozača.

Tokom akcije na kontrolu prisustva alkohola u organizmu, ukupno je kontrolisano 956 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je po akcentu akcije sankcionisan 21 vozač, a 4 vozača sankcionisana su zbog počinjenih ostalih prekršaja.

Kod 14 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 4 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 3 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković