Auto Janković
185 Objavljeno 15 april 2021 Autor: Micro Mreza

Javna ustanova ''Spomen-područje Donja Gradina'' pokrenula je više inicijativa da bi povećala vidljivost na društvenim mrežama i uopšteno na internetu, a od ove godine je i na ''Jutjubu'', izjavila je direktor te ustanove Tanja Tuleković.

''Da bismo bili što vidljiviji u javnom prostoru, početkom prošle godine uradili smo redizajn naše veb stranice, koja je sada modernog izgleda i redovno se ažurira. Sredinom prošle godine pokrenuli smo `Tviter` kanal, koji trenutno prati preko 3.200 korisnika i taj broj svakodnevno raste'', izjavila je Tulekovićeva.

Ona je dodala da je ove godine Javna ustanova ''Spomen-područje Donja Gradina'' napravila korak dalje u smislu prezentacije memorijala.

''Pokrenuli smo ''YouTube'' kanal sa ciljem da i na toj platformi predstavimo aktivnosti naše ustanove. Za početak smo postavili nekoliko izvoda iz sjećanja preživjelih logoraša kako bi široj javnosti bila dostupna i ta vrsta materijala'', navela je Tulekovićeva.

Osim sjećanja, na kanalu mamorijala najavaljeno je da će biti dostupni i dokumentarni filmovi i ostali video-materijali kojima se prezentuje Spomen-područje Donja Gradina.

/RTV KD/

Testing centar Gradiška