883 Objavljeno 04 maj 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Vjetar u jačanju. Tokom većeg dijela dana pretežno sunčano, te uz dnevni razvoj oblačnosti. Tokom kasnijih poslijepodnevnih sati i večeri očekuje se dalji razvoj oblačnosti koja će tokom večeri i noći na četvrtak usloviti prolaznu kišu uz moguće pljuskovite padavine.

U četvrtak na Đurđevdan tokom ranijih jutarnjih časova prestanak padavina na teritoriji našeg grada i okolnih opština, ali i hladnije tokom dana. Pretežno oblačno uz sunčane periode uglavnom u kasnijim poslijepodnevnim časovima, te uz slabljenje vjetra i njegovo okretanje na sjeverne smjerove.

Ponegdje tokom ranijih jutarnjih časova uz Savu, po brdskim kotlinama i na usjecima brda Potkozarja i Kozare slaba magla ili sumaglica, mjestimice moguća je i magla.

Petak, subota i nedjelja

U petak toplije, a u noći na subotu kiša i hladnije, u nedjelju ponovo toplije i sunčanije, uz hladnije jutro.

U petak i subotu očekuje se nestabilno vrijeme. U petak umjereno do pretežno oblačno uz sunačne intervale i sunčane periode, uz jačanje vjetra. Početak padavina očekuje u kasnijim večernjim časovima i noći na subotu.

Tokom ranijih jutarnjih časova u subotu prestanak padavina uz pad dnevnih vrijednosti temperature vazduha.

U nedjelju, sunčano uz malu oblačnost, te uz dnevni razvoj prolazne oblačnosti i toplije.

U ponedjeljak, u Gradišci je moguć 'vrući dan' (dan kada je maksimalna dnevna vrijednost preko 30.1ºC, ali niža od 35.0ºC).

Minimalna temperatura vazduha danas od 5ºC do 8ºC, dok će najviša dnevna biti između 17ºC i 23ºC.

Minimalne vrijednosti temperature vazduha u narednim danima: od 2ºC do 6ºC u četvrtak i nedjelju, u subote nešto više, a u petak i ponedjeljak od 6ºC do 11ºC.

Najviša dnevna temperatura vazduha  od 12ºC do 17ºC u subotu, u četvrtak između 15ºC i 19ºC, dok se u petak očekuje do 23ºC, u nedjelju u prosjeku za 1-2ºC viša, a u ponedjeljak do 30ºC.

Biometeorološki uslovi danas: uglavnom povoljni tokom većeg dijela dana. Pogoršanje biometeorološke slike tokom kasnijih poslijepodnevnih časova i večeri zbog nailaska promjene vremena. Takođe, na pogoršanje biometeorološke slike danas uticaće i južno strujanje, koje će biti u jačanje, tegobe mogu osjetiti meteoropate u vidu radražljivosti i glavobolje, kao i osobe koje imaju nervnih problema.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković