769 Objavljeno 12 maj 2021 Autor: Micro Mreza

U okviru međunarodne akcije "Ket" pronađno je oko četiri kolograma eksploziva, a Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj protiv tri osobe.

Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe i neovlaštenim prometom  opojnih droga.

Naime, kako je saopšteno iz MUP-a RS, Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma u saradnji sa Policijom Austrije, a pod nadzorom Tužilaštva BiH sprovela je pomenutu akciju.

"Na području Austrije od strane policijskih službenika u prethodnom periodu jedno lice je lišeno slobode, dok su juče policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma postupali po naredbi Suda BiH, te izvršili pretres na dvije lokacije na području grada Banjaluka, a koje koristi osumnjičeno lice D.M.", navode iz MUP-a RS.

U sklopu akcije, kako navode, pronađeno je i privremeno oduzeto četiri kilograma eksploziva nitropenta (pent), 10 metara štapina, osam komada električnih upaljača i četiri električna sabotažna upaljača, određena količina opojne droge kokain, zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu "marihuanu", pištoljska i puščana municija različitog kalibra.

Takođe i ostali predmeti koji se mogu koristiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku protiv osumnjičenih lica.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u sprovođenju ove operativne akcije podržao projekat IPA 2019 'Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu'", navode iz MUP-a RS.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković