425 Objavljeno 13 maj 2021 Autor: Srna

U Policijskoj upravi Banjaluka danas su promovisani kadeti 22. klase Policijske akademije i 8. klase Specijalne antiterorističke jedinice koji su uspješno završili školovanje i 4. maja počeli pripravnički staž u ovoj upravi.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević istakao je da je ova generacija kadeta, uprkos pandemiji virusa korona i specifičnim uslovima, uspješno završila školovanje.

''Pripravnički staž u policijskim upravama Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske započelo je 348 kadeta - 324 muškaraca i 24 žene, od kojih su 22 kadeta uspješno završila obuku na Policijskoj akademiji za Specijalnu antiterorističku jedinicu'', rekao je novinarima Kostrešević.

Načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Srpske Mile Šikman naglasio je da policijska obuka ima tri faze.

''Prva faza se realizuje u Policijskoj akademiji gdje su imali više od 700 nastavnih časova. Sada su u drugoj fazi koja se odnosi na šestomjesečni pripravnički staž, a nakon toga će raditi na polaganju stručnog ispita'', pojasnio je Šikman i podsjetio da MUP intenzivno podmlađuje policijski sastav.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa