5487 Objavljeno 06 jun 2021 Autor: Srna

Lica iz Srpca čiji su inicijali D.S. i J.S. uhapšena su protekle noći u ovom mjestu jer su pijana napala policiju, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Gradiška.

"Policijskoj stanici Srbac noćas u 00.40 časova prijavljeno je da je poslije radnog vremena u ugostiteljski objekat u Srpcu ušlo lice D.S, pustilo muziku, sjelo u bašti ugostiteljskog objekta sa društvom i da ne želi da ode", naveli su iz policije.

Po prijavi su postupili pripadnici Policijske stanice Srbac i upozorili D.S. da napusti ugostiteljski objekat, s obzirom na to da je radno vrijeme završeno.

"Nakon kraćeg vremena lice D.S. nije napustilo ugostiteljski objekat te je vrijeđalo konobara, na šta mu je policijski službenik izdao naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, što nije učinilo i fizički je napalo policijskog službenika, oborivši ga na pod", naveli su iz policije.

Lice D.S. uhapšeno je, a tom prilikom je pružalo otpor, nanijevši tjelesne povrede trojici policijskih službenika.

Lice J.S. je pokušalo da uđe u prostorije Policijske stanice Srbac, vrijeđajući policijskog službenika.

"Policajac je izdao naređenje da prestane sa narušavanjem, na šta se lice J.S. oglušilo i fizički napalo policijskog službenika, te je uhapšeno", navedeno je u saopštenju.

Alko-testiranjem je kod oba lica utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da lica budu ispitana na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a protiv lica D.S. sijedi i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja po članu 8. Zakona o javnom redu i miru.

Srna nezvanično saznaje da su ova lica supružnici - Dario i Jelena Samardžić, te da oboje imaju po 27 godina.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa