4019 Objavljeno 14 jun 2021 Autor: Micro mreža

Na području Policijske uprave Gradiška, tokom vikenda, realizovane su pojačane aktivnosti policijskih službenika u cilju sprečavanja vršenja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja.

Izvšena je kontrola 101 ugostiteljskog objekta i 54 lica, kojom prilikom je sankcionisano 18 lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje, Кonzumiranje opojne droge, Posluživanje alkohola, Uznemiravanje građana bukom) i po članu 4. Uredbe o zabrani prodaje i upotrebe alkoholnih pića na javnim mjestima licima mlađim od 18 godina.
Takođe, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška realizovana je i akcija pojačane kontrole prisustva alkohola u organizmu kod vozača.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 740 učesnika u saobraćaju, koji su podvrgnuti kontroli prisustva alkohola u organizmu. Кod 18 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, i to kod 9 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 gr/kg, kod 8 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,5 gr/kg i kod 1 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organiizmu preko 1,51 gr/kg koji je i lišen slobode.

U narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine, a policijska uprava Gradiška apeluje i na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise, a kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković