649 Objavljeno 02 jul 2021 Autor: Zoran Kalinac

U sali za sjednice Skupštine grada održan je sastanak Foruma za bezbjednost građana grada Gradiška.

Prisutnim novinarima obratili su se načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić i predsjednik Foruma Rade Cumbo.

''Forum za bezbjednost građana je alternativni organ i njega nema u zakonodavstvu Srpske i BiH, dakle u našem pravnom sistemu bezbjednost građana je regulisana kroz razne zakone i organe, a ovaj forum je jedan novi oblik učešća građana u bezbjednosti. Svrha je da otkriva nove slučajeve ugrožavanja bezbjednosti i za to da nalazi rješenja. U doba pandemije forum je radio na edukaciji svojih članova i naravno da smo pratili rad drugih organa'', rekao je Rade Cumbo.

On je napomenuo da su u sastavu foruma članovi Gradskog štaba za vanredne situacije i da su na taj način brinuli za bezbjednost građana.

Načelnik PU Gradiška osvruno se na problem migranata na teritoriji Gradiške, Srpske i BiH.

''U dosadašnjem periodu imali smo pojačanu frekvenciju kretanja migranata preko teritorije Gradiške i uspjeli smo da u potpunosti održimo stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou. Sarađivali smo sa različitim institucijama i uspjeli smo da obezbjedimo i javni red i mir, imovinsku i ličnu bezbjednost naših građana, ali i samih migranata.

Škorić je istakao da trenutno bilježe trend pada, te da su u prvih šest mjeseci prošle godine imali jaču frekvenciju migranata nego u prvoj polovini ove godine.

Forumu za bezbjednost građana grada Gradiška prisustvovao je i inspektor iz Odjeljenja policije Darko Novaković.

Na Forumu je usvojen Zapisnik sa konstitutivne sjednice Foruma održane 24.02.2020. godine, a jedna od tema Foruma bila je kretanje migranata na teritoriji grada Gradiška i uticaj migrantske krize na bezbjednost građana.

Takođe, zaključeno je i da su sve institucije grada Gradiške dale doprinos u održavanju pozitivne bezbjednosne situacije povodom migrantske krize.

Zajednički je ocjenjeno da će se dosadašnja uspješna saradnja između policije i lokalne zajednice nastaviti i u narednom periodu, kroz otvoren dijalog o zajedničkim očekivanjima, potrebama i eventualnim problemima, a sve u cilju održavanja i unaprijeđenja dostignutog nivoa međusobnih odnosa i bezbjednosti.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković