1665 Objavljeno 18 jul 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Još sutra nestabilno, uglavnom oblačno praćeno prolaznim pljuskovima, ali i uz duže sunčane periode, te uz temperature vazduha ispod prosjeka za ovaj period godine i povišenu vlažnost vazduha koja će usloviti sparno vrijeme u našim krajevima.

Toplotni talas za dane vikenda.

U našim krajevima, sve do noći s ponedjeljka na utorak očekuje se aktivnost doline ciklona čiji se centar nalazi iznad Jadrana, s tim što njegova aktivnost slabi, te se očekuje manja količina padavina nego prethodna dva dana.

Od utorka u našim krajevima očekuje se jačanje aktivnosti grebena visokog pritiska, koji će usloviti postepen porast temperature vazduha, kao i više sunčanih časova. Krajem naredne sedmice u našim krajevima doći će do priticanja toplog saharskog vazduha koji će dalje uticati na porast dnevnih vrijednosti temperature vazduha, koje će se ponegdje u Lijevču i u gradskim 'ostrvima toplote' penjati i do 35ºC.

Od utorka jutra će biti nešto hladnija uz temperature vazduha od 14ºC do 17ºC, u četvrtak od 12ºC do 15ºC, a za dane vikenda između 17ºC i 21ºC.

Najviša dnevna od utorka do četvrtka do 28ºC, od petka dnevne vrijednosti temperature vazduha u prosjeku za 2ºC više od narednog dana. U nedjelju do 35ºC, kada se očekuje tropski dan. Tokom ranijih jutranjih časova moguća je slaba magla ili izmaglica uz rijeke i po kozarskim kotlinama.

Biometeorološka slika u ponedjeljak uglavnom nepovoljna. Tegobe mogu osjetiti meteoropate u vidu glavobolje i nesanice, kao i hronični bolesnici, gojaznije osobe, te osobe koje imaju reumatske tegobe. Od utorka do subote biometeorološka slika uglavnom povoljna.

Uslijed toplotnog talasa, biometeorološki uslovi biće uglavnom nepovoljni. Za dane vikenda izbjegavati duži boravak na otovorenom.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković