2786 Objavljeno 21 jul 2021 Autor: Bojan Trgić

Finalisti turnira "Bravo 2021" Policijska uprava Gradiška i "Mehanizmi B" u kategoriji radničke igre, dio nagrade dali u humanitarne svrhe za liječenje sugrađanina Miće Šuljka.

Kako poručuju učesnici, sam turnir je imao humanitarnu notu, pa su i oni kao ekipe odlučili da daju svoj doprinos u liječenju sugrađanina Miće Šuljka. Jedan od pripadnika PU Gradiška i igrač istoimene ekipe Davor Šandara, ističe da je spontano došlo do dogovora da pomognu Mići Šuljku, koji skuplja novac za transplataciju bubrega.

"Ja bih prije svega da se zahvalim svojim saigračima na požrtvovanosti koja je rezultirala prvim mjestom i da dodam da je ovo znak da MUP iz godine u godinu podmlađuje svoje redove sa kvalitetnim i sportski usmjerenim kadrovima. Isto tako bih se zahvalio i protivničkoj ekipi, s kojom smo se brzo dogovorili oko nagrade koju smo poklonili našem sugrađaninu Mići Šuljku, te bih na kraju apelovao na sve građane koji su u mogućnosti da pomognu Mići da pobijedi u utakmici života."

Predstavnik ekipe "Mehanizmi B" i jedan od organizatora turnira "Bravo 2021" Vladimir Stijaković ističe da su sport i humanost uvijek išli jedno uz drugo, što je ova gesta i pokazala.

"Dio novca koji smo odvojili od nagrade mi i prvoplasirana ekipa Policijska uprava Gradiška pokazuje da su sport i humanost uvijek išli jedno uz drugo. Ja moram dodati da je pored nas i ekipa finalista iz kategorije seniora "Podrum pića Bojanić" odvojila dio nagrade za liječenje našeg Miće. Ništa manju humanost nisu pokazali ni građani Gradiške, koji su pokupovali sve ulaznice koje smo naštampali i mimo toga ostavljali novac, što služi na ponos svima nama."

Iako u teškoj situaciji Mići Šuljku je, kako on sam ističe, lakše kada vidi da su njegovi sugrađani s njim.

"Ja nemam šta drugo reći osim da se još jednom zahvalim Policijskoj upravi Gradiška, firmi "Mehanizmi" i organizatorima turnira "Bravo", kao i svojim sugrađanima, koji mi daju snagu da se izborim za svoje zdravlje."

Mićo Šuljak je jedan od brojnih Gradiščana koji je osjetio da nije zaboravljen od strane svog grada. Ova gesta humanih ljudi to samo potvrđuje.

Ono što Šuljku ostaje, po njegovim riječima, je kontrola 12. avgusta kada će tačno znati na koji način će se njegov tretman dalje odvijati. Prema dosadašnjim informacijama, njemu je potrebno 80 000 KM za transplataciju bubrega, pa ovim putem apelujemo na građane da pozovu humanitarni broj 1412 ili da uplate novac na:

Žiro-račun: 551-033-00014180-56 / Unikredit banka Gradiška

Za uplatu iz inostranstva:

EUR/BA: 395673215416585165 / Sberbank DD Swift code: SABRBA2B


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković